POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER

LUNDHS PODCAST: Anders Carlsson om att ha agent som 15-åring: "Självklart"

Fotbollsspelarna som skaffar sig agenter blir allt yngre. I Lundhs Podcast förklarar agenten Anders Carlsson varför det är nödvändigt. 

- Pratar man om den nivån, toppen, då behöver man skickliga människor runt omkring sig, säger Carlsson. 

Anders Carlsson är en av Sveriges största agenter genom tiderna och har bland annat haft Zlatan Ibrahimovics och John Guidettis som klienter. I podcasten "Lundh" har Olof Lundh träffat Anders Carlsson nere i Rio de Janeiro.

Spelarna som skaffar sig agenter blir allt yngre. Men är du 15 år och tillhör fotbollens toppskikt i Sverige bör du skaffa dig en agent. Det är Anders Carlsson bestämda uppfattning efter mer än 20 år i branchen. 

- Pratar man om den nivån, toppen, då behöver man skickliga människor runt omkring sig, som är professionella, som har hållit på ett tag och som kan branschen. Det är självklart. Tror inte att man hittar en duktig tennisspelare eller duktig ishockeyspelare eller någon anna bransch som inte har bra folk runt omkring sig, säger Carlsson i Lundhs Podcast. 

För spelarna och deras föräldrar kan det vara en snårig värld att ge sig in i. Anders Carlsson uppmanar till noggranhet och försiktighet innan man fattar beslutet om vilken agent man som spelare ska anlita.

- Hade jag varit en duktig mamma eller en pappa så skulle jag träffa två, tre eller fyra stycken och bilda mig en personlig uppfattning och sen kolla referenser naturligtvis.

Publicerad 2014-07-18 kl 06:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå