Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

LUNDHS PODCAST: Backe om Thierry Henry: "Ringde varje helg"

Thierry Henry: en smart fotbollsspelare.

Men också en intensiv karaktär, berättar Hasse Backe.

– Varje helg hade vi kontakt. Han ringde och ville ofta diskutera fotboll, säger han i podden "Lundh".

Hasse Backe är veckans gäst i podden "Lundh". Där berättar han bland annat för Olof Lundh om tiden i New York Red Bulls, där en av världens högst ansedda fotbollsspelare höll till: Thierry Henry.

Världs- och Europamästare med Frankrike, ligamästare med Arsenal och Champions League-vinnare med Barcelona. Hur tränar man en sådan människa?

– Dom är lite lynniga, berättar Backe.

– När de kommer in på morgonen ser man på ansiktsuttrycket om de är på bra eller dåligt humör. Då vet man: "Det där ser inte bra ut, det kommer bli tufft att genomföra i dag". De är så framgångsrika och kan gå från de mest chamerande till att man undrar om de ska sänka var och varannan person.

Lösningen: kompromisser, enligt Hasse Backe. De måste få vara med och bestämma i högre utsträckning än andra spelare.

– Jag hade mycket tät kontakt med Henry. Varje helg hade vi kontakt. Han ringde och ville ofta diskutera fotboll. Satt ner på söndagarna i New York och pratadet. En jäkla klipsk man, säger Backe.

Men den 62-årige tränaren, numera tv-expert, berättar också om hur fransmannen och Markus Holgersson brukade nöta på träningen.

– Markus Holgersson fick uppleva lite. Flera gånger behöll Henry Holgersson, ensamma på full plan. Holgersson fick ta en boll, göra en liten sidledstouch på den och sen ville Henry ha ögonkontakt- ville Henry had den vid fötterna, eller i djupet? Sen stod de och dundrade där.

Publicerad 2014-10-15 kl 07:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons