POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER

LUNDHS PODCAST: Berg om varför Bundesliga var så svårt: "Ett misstag och man var en idiot"

Foto: SCANPIX

I veckans avsnitt berättar Marcus Berg om den jobbiga tiden i Tyskland.
– Gjorde man ett misstag var man en idiot, säger han i podden "Lundh".

När Berg lämnade holländska Groningen efter två lysande säsonger för Hamburg 2009 var han eftertraktad. Men i den tyska storklubben var det någonting som gick snett.
– Man vet inte exakt, jag har fått mycket frågor om "vad som hände?". Jag kom ju dit sent och gjorde min egen försäsong, men hur mycket det påverkar vet man aldrig, säger Berg.

– Tanken var att jag skulle slussas in mer och mer, men vi drabbades av en korsbandsskada på en anfallare och jag fick gå in i hetluften direkt. Och jag gjorde mål i min första spark och det var fantastiskt skönt. Sedan var det en inskolningsperiod som gick upp och ned.

Under debutsäsongen i Hamburg kom den negativa vändningen när klubben valde att värva Ruud van Nistelrooy i stället för att satsa fullt ut på Berg.
– Därefter var det nästan kört för mig. Det kändes bra innan, som att man var på gång, men det blev mer annorlunda än vad jag hade tänkt, säger han i veckans poddavsnitt av "Lundh".

Det blev tre säsonger i HSV, men landslagsanfallaren kom aldrig riktigt in i den tyska fotbollen.
– I det optimala laget dör man för varandra på planen. Den känslan fanns aldrig där. Gjorde man ett misstag var man en idiot. Det gillade jag inte med Tyskland – mycket "jag gör mitt och skiter i ditt".

– Jag vet inte hur många tränare jag hade på tre år, men som spelare är det inte bra och skapar otrygghet. Det kommer nya sportchefer som tar in nya tränare, som i sin tur tar in nya spelare. Det blir inte optimalt.

Publicerad 2014-06-19 kl 08:05
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå