Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

LUNDHS PODCAST: Chippen om bonusarna i Saudi - fick 300 000 i innerfickan

Christian Wilhelmsson tjänade många miljoner i Saudiarabien. Och bonusar efter bra matcher förekom - som när han fick 300 000 från prinsen.
- Prinsen sa att det är så här du ska spela, och så satte han det i innerfickan på mig, säger "Chippen i podden "Lundh"

Christian Wilhelmsson lämnade Mjällby för Stabaek inför säsongen 2000. Efter det följde en proffssejour i Europa i Anderlecht, Nantes, Roma, Bolton och Deportivo. 2008 lämnade sedan den svenske landslagsmannen, något överraskande, Europa för att gå till Saudiarabien och Al Hilal. Flytten betydde en enorm löneökning för "Chippen".

- Jag tänkte inte ens på det förrän de hörde av sig Saudi, utan det var ju bara att de visade siffrorna så blev man liksom helt ställd. Så då fick jag ringa farsan, vad fan ska jag göra, säger Wilhelmsson i podcasten "Lundh".

Och vad fick du för råd då?
- Vi hade ändå en dialog om det. Jag ville ju behålla min landslagsplats och jag ville fortfarande spela bra fotboll och utvecklas. Men då snackade jag med Roland Andersson, som var assisterande förbundskapten då, och då hade han varit i Saudi och sa att det är en kanonklubb och en bra liga så gör deu bara bra ifrån dig så kommer du få fortsatt chans att spela i landslaget. Och det var väl det som gjorde att jag tackade ja till slut. Inte bara siffrorna då.

Wilhelmsson berättar att han tjänade runt 30 miljoner om året i Al Hilal. Och utöver det förekom bonusar i form av pengar och föremål.

- Det hade man bara hört talas om och man hade väl kanske hoppats lite att det skulle hända nåt sånt. Det visade sig sen att så blev det, säger han.

Bland annat fick "Chippen" en Bentley.

- Sportchefen kom och så sa han att; 'du, prinsen har sagt att du kan åka till en bilhandlare så får du välja en bil för så och så mycket pengar'. Så jag åkte dit. Först trodde jag ju att han inte menade allvar, så fick jag höra mig för och jo så var det. Så jag åkte dit, och så sa jag att jag skulle kolla på någon bil här. Och så blev det så, säger "Chippen" som också berättar om när han fick ett kuvert med pengar efter en bra insats.

- Jag fick det bara på en träning. Några dagar efter en match där jag hade spelat väldigt bra då. Så sa prinsen att det är så här du ska spela, och så satte han det i innerfickan på mig.

Hur mycket var det?
- Den gången var det 300 000 svenska.

Skattat och klart?
- Ja, där är det ingen skatt.

Vad gjorde då "Chippen" med den stora bonusen?

- Antagligen köpte jag en klocka direkt, säger han med ett skratt.

Publicerad 2015-03-23 kl 16:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons