Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

LUNDHS PODCAST: Dorsin om röran i Rumänien: ”Skyldiga mig nån miljon”

Andra ligor och cuper

I senaste avsnittet av podcasten "Lundh" berättar Mikael Dorsin om sin tid i Rumänien, och hur det slutade i ekonomiskt kaos.
- De är fortfarande skyldiga mig nån miljon, avslöjar han.

För första gången sedan han lämnade Rumänien berättar 33-årige Mikael Dorsin ingående om tiden i rumänska Cluj som han lämnade Rosenborg för hösten 2007. En flytt som kom som en överraskning för många då Rumänien är en väldigt ovanlig liga för svenska fotbollsspelare.
- Det var stora pengar, det var den största faktorn. Kontraktet var värt 40 miljoner för tre år, säger Dorsin.


Men det blev inte ens ett helt år i Cluj – men trots den korta sejouren hann Dorsin vara med om en hel del han inte var van vid från sin tid i Sverige och Norge. Han ger ett exempel i intervjun.
- Jag är van vid att spela i stora shorts men till första matchen fanns det inga XL-shorts och då fick jag veta at det bara var tre spelare som spelade i XL – och att det skulle kosta 300 kronor att få ett par, säger Dorsin och fortsätter:

ANNONS

- Så jag betalade och nästa match så låg där ett par XL-shorts. Men så såg jag en av de andra spelarna som haft XL-shorts stå och leta efter sina. Då hade han inte betalat och jag hade fått hans.

Alla historier från Rumänien bjuder dock inte på garv. Dorsin hamnade utanför laget och det fanns en konflikt mellan tränaren och den rumänska agentfirma som varit med och tagit Mikael Dorsin till Cluj. Något som inte var till Dorsins fördel. Och när han hamnade utanför laget slutade lönen till slut betalas ut. Pengar som Dorsin fortfarande inte fått ut.
- Nej, så länge jag spelade var allt frid och fröjd, men när jag inte gjorde det fick jag inte alla pengar, så sista månaderna har jag fortfarande inte fått pengar för.

Men du har inte tagit strid för dem?
- Jo det har jag gjort, och den pågår fortfarande. Den var i Cas (idrottsdomstol) och där vann jag, och sen gick den till Fifa där jag också vann, så då överklagade de och gick det tillbaka till Cas och där vann jag. Så nu ligger det hos Fifa igen. Det tar tid sånt här, det är lite kaos. Det känns som att de sätter det här i system och chansar på att de kanske ska kunna vinna, säger Dorsin som inte vill avslöja exakt vilka summor det rör sig om.

ANNONS

- Nej, det vill jag inte säga, men det är någon miljon.

Publicerad 2015-01-05 kl 14:05
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från LaLiga, Serie A och UEFA Champions League.

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto