Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

LUNDHS PODCAST: Jan Jönsson om att flytta hem till Sverige: "Finns ett sug"

Jan Jönsson tar över Halmstad. För några veckor sedan var han med i Lundhs podcast. Då sa han så här om att återvända till Sverige.
- Klart att det finns ett sug.

Varje vecka intervjuar Olof Lundh en ny gäst till sin podcast. Samtalen kretsar kring fotboll i alla dess former, och i tidigare avsnitt har såväl storspelare som klubbdirektörer, sportchefer, agenter, förbundsledare och andra profiler varit med i programmet.

Den här gången träffar Lundh tränaren Jan Jönsson, som under det senaste decenniet etablerat sig som en av Norges mest välrenommerade tränare. Han har bland annat lotsat Stabaek till ett otippat ligaguld, tagit över storklubben Rosenborg och stundtals pekats ut som en tänkbar kandidat till förbundskaptensjobbet.

Jönssons senaste uppdrag i allsvenskan var i början av 2000-talet med Landskrona, och sedan dess har han ofta ryktats vara på väg tillbaka hem. Erbjudanden har heller inte saknats, men hittills har det alltid blivit nobben från Jönssons sida. Men i podden ”Lundh” berättar 54-åringen att tiden kan vara inne för ett uppdrag som innebär att han kommer närmare sin familj.

- Ja, efter tio år i Norge är det mycket möjligt. Jag har trivts väldigt bra i landet, både arbetsmässigt och socialt. Men det är klart att jag kan känna ett sug efter att ta tag i något i Sverige också, säger Jönsson.

Finns det något erbjudande du fått tidigare som du kan ångra att du inte hoppade på?
- Jag ångrar ingenting på det viset, men jag var ganska nära Sverige förra hösten. Då kom det ett par lockande bud.

Från Djurgården och Malmö?
- Där gissar du ganska bra faktiskt. Det är klart att det kunde ha blivit något då, men i det läget var vi inne i en väldigt positiv utveckling med Ålesund och jag hade lovat att meddela om jag skulle stanna eller inte före ett visst datum. Så det fick bli så den gången.

Hur ser du på en klubb som IFK Göteborg?
- Nu ska vi inte gå in på specifika klubbar, men Sverige som land kan vara en möjlighet.

Efter att Jan Jönsson gästat podden blev det klart att han lämnar Ålesund. I dag, den 19 november, blev det också klart att han tar över som tränare i Halmstad efter Jens Gustafsson.

Publicerad 2014-11-19 kl 22:28
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons