Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

LUNDHS PODCAST: Öster-fans kan sluta drömma om Svensson: ”Blir aldrig profet i sin egen stad”

Tommy Svensson vann SM-guld som både spelare och ledare med Öster. Men fick nog - och bestämde sig tidigt 80-tal för att aldrig jobba för klubben mer.
- Det var något inre tryck som kändes, säger han i podcasten ”Lundh".

För svenska folket är Tommy Svensson mest känd som förbundskaptenen som tog Sverige till VM-brons 1994, men innan dess hade han en lång karriär i Östers IF.

En klubb där hans pappa Stig Svensson var stark ordförande som tog kvartersklubben från Växjö från dåvarande division 3 till en av Sveriges dominanter på 1970-talet.

I dag är det annat när Östers IF ligger i division 1 och det istället är hockeylaget Växjö Lakers som jagar ett SM-guld.

- Känns som upp och nedvända världen, men jag är hockeyintresserad också och har spelat hockey så jag gläds med Växjö Lakers, säger Tommy Svensson i podcasten ”Lundh".

Blir det svårare för Öster att komma igen när Lakers tar publik och sponsorer?

- Nej, det finns absolut möjlighet att ha två elitlag i Växjö.

Tommy Svensson följer Öster från sidan och går på hemmamatcherna när han kan.

- Nu har man (Öster) börjat om från början och insett att man måste ta hand om de förmågor som finns runt om i trakten, som man gjorde förr i tiden. Det är rätta vägen.

Hur inblandad är du?

- Jag är inte alls involverad i Öster.

Många Öster-fans har drömt om att se Tommy Svensson hjälpa till men så blev det inte:

- Jag har bara spelat i Öster i Sverige, så det är min klubb. Farsan var ordförande i 45 år, jag spelade i en massa år och var manager i sju-åtta år. När jag flyttade till Norge bestämde jag mig för att inte komma tillbaka till Öster.

- Tyckte det blev mycket på slutet, därför bestämde jag mig för att gå andra vägar. Det var något inre tryck som kändes. Man blir aldrig profet i sin egen stad, det ligger något i det.

- Det fanns tillfällen (i Öster) då vi var jag och min brorsa, och så två svågrar på plan, och så farsan som lagledare. Det var mycket men det fungerade för att vi hade framgångar.

Hur tog Stig Svensson beskedet att du inte skulle jobba med Öster?

- Farsan var nog ganska besviken när jag tog beslutet att inte komma tillbaka till Öster. Han hade nog sett mig som tränare och så småningom ordförande. Märkte det på honom, men han accepterade mina beslut.

Publicerad 2015-04-22 kl 16:28
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons