Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

LUNDHS PODCAST: Pehrsson: "Vad jämför vi Allsvenskan med?"

Magnus Pehrsson är gäst i veckans "Lundh". Där berättar han bland annat om hur han fått en annan syn på Allsvenskan efter att han åkt runt och tittat på sina estländska spelare i mindre ligor.
– Vad jämför vi egentligen oss med? Vi står oss riktigt bra och är en bra produkt.

Magnus Pehrsson hade en turbulent tid i Djurgården, och efter en paus från fotbollen tog han över förbundskaptensrollen för Estland. I jobbet får han åka runt till lite udda ligor i Europa för att se sina spelare, och då fått en annan syn på svensk fotboll och Allsvenskan.
– Jag ser mina spelare i Skottland, Holland, Polen och i Vitryssland och känner att, vad jämför vi Allsvenskan med egentligen? Vi står oss riktigt bra i jämförelse och är en bra produkt. Vi har jämna matcher med organiserade lag och en bra puls i matcherna. Däremot håller jag med Hammarbys Nanne Bergstrand i att intensiteten i svensk fotboll kan bli bättre.

Pehrsson fortsätter att prata om svensk fotboll och att han ser en ljus framtid.
– Jag skulle säga att framtiden för svensk fotboll ser spännande ut. Sen har Malmös framgångar i två säsonger blivit en bonus, men tror deras självförtroende spiller över på lagen som möter Malmö i Allsvenskan varje vecka. Dem har varit överlägsna men samtidigt har det varit jämna matcher. Idag har våra ungdomsspelare en bättre utbildning ifrån akademier, och vi har en väldigt bra blandning mellan ursprung vilket varit kanonbra för oss.

Hur tror du att det ser ut för 08-fotbollen, finns det hopp för Stockholm?
– Det är tre storklubbar uppe nu i Allsvenskan, så visst finns potential. AIK har varit ett stabilt topplag i flera år. Djurgården har med sättet man jobbar på möjlighet, men det kan ta lite tid. Sedan har jag stor respekt för Nanne Bergstrand, och de som Hammarby har på gång känns jättespännande. Men visst Malmö har satt sig i en position som kan göra dem oerhört starka i några år framöver.

Publicerad 2014-11-19 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons