Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

LUNDHS PODCAST: Thern om matchfixning: "Fanns misstanke många gånger"

Jonas Thern berättar i podden Lundh att han flera gånger under sin karriär misstänkte att han deltog i uppgjorda matcher. Han är även trött på bilden av att svenskar alltid har rent mjöl i påsen.
- Det där är bara bullshit, säger han.

Jonas Thern hade en lång proffskarriär utomlands och representerade klubbar som Benfica, Roma, Napoli och Rangers. I podcasten Lundh berättar han om hur han under flera tillfällen under karriären haft misstankar om att han deltog i matcher där matchfixning förekom.
- Det fanns ju misstanke många gånger om både det ena och det andra, säger Thern.

- I Italien var det väl ibland att det var väldigt mycket sidledsspel sista halvtimmen, ta det lugnt för det är slut liksom. Då var det lite såna överenskommelser som inte var bestämt men det var ändå bestämt liksom. Att vi behöver varsin pinne här så sånt har väl funnits.

Hur frustrerande var det?
- Det är lätt att säga att vi är inte såna för vi är från Sverige och har alltid rent mjöl i påsen. Det där är bara bullshit. Det har äntligen börjat visa sig nu, jag har alltid sagt det, vi tror att alla i Sverige är så jävla ärliga när det gäller idrott och nu är det var och varannan vecka för fan så kan man ju läsa om spelare som varit med och är misstänkta, säger Jonas Thern.

Thern menar att man länge har blundat för problemen med uppgjorda matcher. Och han tycker att det är positivt att folk nu reagerar och att problematiken får utrymme.
- Det finns och det måste belysas. Och det är också positivt med bevakningen av det för när det kommer fram så blir det; fyfan fotbollen är rutten. Jo men det har funnits i alla tider, säger Thern.

- När det uppmärksammas så börjar folk reagera.

Publicerad 2014-10-08 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons