POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER
10å

Lustig vill göra som Stoor: "Vore inte helt fel"

Rosenborg har som lyft sedan Erik Hamrén tagit över som tränare.
- Han ser verkligen till att vi drar åt samma håll, säger 21-årige Mikael Lustig till fotbollskanalen.se.

I förra veckan hyllade Rosenborgs tränare Erik Hamrén sin svenska ytterback Mikael Lustig. Och den förre Gif Sundsvallbacken är inte sen att bjuda tillbaka.

- Han ser verkligen till att vi drar åt samma håll, har bra kontakt med spelarna och har en bra balans i att kräva mycket utan att vara för hård, säger Lustig om Hamrén till fotbollskanalen.se.

Hamrén kom, precis som Lustig, till Rosenborg i somras. Efter att ha tagit Ålborg till danskt ligaguld har Hamrén lyft Rosenborg från mitten i tabellen till en fjärde plats och med chans på medalj. Och dessutom är laget med i Uefacupens gruppspel efter att via Intertoto-spel slagit ut holländska ligaledarna NAC Breda, Djurgården och Bröndby.

Och nu väntar stormatcher för Lustig och hans svenska lagkamrater Mikael Dorsin och John Pelu i möten med Valencia, Club Brügge, Saint Etienne och FC Köpenhamn.

Högerbacken har dock haft problem med en skadad häl och klev av efter 70 minuter i senaste matchen mot Strömsgodset. En match där Rosenborg bara fick 1-1.

- Jag har inte riktigt samma ork eftersom jag inte tränat fullt ut men jag hoppas på spel mot Club Brügge.

Och så lär det bli. Lustig har imponerat under hösten och framför allt varit med mycket i det offensiva spelet.

- Det har känts bra och jag känner redan att jag utvecklats. Det är klart det är skillnad på tempot i träningarna jämfört med i Sundsvall. I Gif Sundsvall fick jag ju mest koncentrera mig på att försvara mig men här har vi mestadels bollen inom laget och jag har möjlighet att vara med i anfallen.

21-åringen har tre år kvar på kontraktet med norska storlaget men ser det självklart inte det som en slutstation.

- Det vore ju inte helt fel att göra en resa som Fredrik Stoor, säger Lustig och syftar på sin företrädare som högerback i Rosenborg som gick från Hammarby till Rosenborg vilket gav en landslagsplats och en flytt till Fulham.

Lustig i sin tur har redan gjort sin landslagsdebut. Under fjolårets landslagsturné i Sydamerika.

Räknar du med en resa till USA i vinter med landslaget?
- När är det?

- I mitten av januari, typ.

- Ja det enda jag vet är att jag ska iväg på träningsläger med Rosenborg då, säger Lustig som förmodligen får planera om den resan.

Publicerad 2008-10-23 kl 22:28
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå