Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Lyn i konkurs - men svenskarna kvar ändå

Norska Lyn har gått i konkurs. Men svenskarna Jimmy Tamandi och Rikard Nilsson kan ändå stanna kvar.
- Företaget som anställt våra spelare lever fortfarande vidare, säger presschefen Joachim W Andersen till fotbollskanalen.se.

Tyngd av mångmiljonskulder tvingades Osloklubben på fredagen att kasta in handduken. Aktiebolagets insolvens gjorde det omöjligt att bedriva någon verksamhet och alla på kansliet blev av med sina jobb. Men FC Lyn fortsätter ändå som förening.

- Vår organisation är delad i två. Dels aktiebolaget, som gick i konkurs. Och dels ett annat bolag, genom vilket vi värvat in vår trupp, säger Joachim W Andersen.

Han förklarar att förhoppningen är att kunna få ihop nytt aktiekapital och starta om nästa säsong i motsvarigheten till superettan.

- Och då vill vi gärna ha Jimmy Tamandi och Rikard Nilsson i laget, säger Andersen.
Båda svenskarna hälsar genom den informationsansvarige att de inte vill lämna några kommentarer till svensk press i nuläget. När fotbollskanalen.se ringer Hasse Borg, sportchef i Malmö FF, känner han inte till Lyns konkurs.

- Nej, men det är beklagligt naturligtvis. Däremot vill jag inte säga något om Jimmy Tamandi, mer än att han spelade hos oss i många år. Vi kommenterar inte eventuella köp, men mycket kan hända under transferfönstret, säger Borg.

Jimmy Tamandi tillhörde MFF från 1992-2001 och har även spelat i AIK. Rikard Nilsson värvades till Lyn förra sommaren från Trollhättan.

Publicerad 2009-12-11 kl 16:07
Annons
Annons
Annons