POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER
10å

Majstorovic efter finalförlusten: En av mina roligaste matcher

Daniel Majstorovics AEK Aten föll i cupfinalen mot Olympiakos i en sjuk match där ”Maestro” missade en straff och satte en, såg två motspelare visas ut och slutligen föll med 19-18.
- Kunde man dela ut två pokaler så förtjänade vi båda pris, säger Majstorovic till fotbollskanalen.se

Det började bra för AEK Aten som hade 2-0 efter åtta minuters spel i cupfinalen mot Olympiakos. När klockan nådde den 90:e minuten stod det 2-2 och många trodde nog att AEK säkrade segern med sitt 3-2-mål på stopptid. Men inbytte Blackburnlånet Matt Derbyshire sköt matchen till förlängning i den 96:e minuten.
- Det var en otrolig match. Den hade allt och det var en av de roligaste matcherna jag har spelat, berättar Daniel Majstorovic.

I förlängningen gjorde lagen ytterligare varsitt mål och Olympiakos fick dessutom två utvisningar. Matchen gick till en straffsparksläggning där Majstorovic missade sin första straff, men satte den andra. Avgörandet blev till sist att Olympiakos målvakt räddade en straff och sedan satte en själv.

Hur var stämningen?
- Det var riktigt skön inramning. Redan från uppvärmningen och sedan under hela matchen och straffsparksläggningen. Det är två väldigt stora klubbar med helt fanatiska fans. Det var otroligt.

Hur kändes det att slå den andra straffen efter att redan ha missat en?
- Man borde kanske vara nervös i det läget, men jag tänkte inte så mycket. Straffsparkar är alltid lite nervösa.

Den vanliga ligasäsongen är nu slut, AEK Aten slutade fyra vilket innebär slutspel om den andra Champions League-platsen. Den första gick till ligamästarna Olympiakos och PAOK, Panathinaikos, AEK Aten och Larissa gör nu upp om den andra platsen i en fyralagsliga där alla möter alla två gånger.
- Vi börjar på söndag mot Larissa, berättar Majstorovic.

- Totalt sett ska vi vara nöjda med säsongen. Vi är med och slåss om en Champions League-plats och var värda ett cupguld. Det är bra med tanke på att vi har haft riktig tumult i klubben. Vi har bytt både tränare och president, så med tanke på det har vi gjort det bra.

Känns det såhär efter att den ordinarie säsongen är slut som att Grekland var rätt val?
- Ja, jag har utvecklats väldigt mycket under säsongen.

Börjar grekiskan falla på plats?
- (skratt) Nej, det går inte så bra. Det är ju inte ett lätt språk direkt.

Publicerad 2009-05-03 kl 18:37
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå