Målsuccé för Larsson och Thern mot AZ

Andra ligor och cuper

Svenskarna i Heerenveen sänkte AZ i den holländska ligan. Sam Larsson gjorde två mål och Simon Thern ett i 5-2-segern mot AZ.

Det började tungt för Heerenveen genom att Steven Berghuis gjorde 1-0 redan i den första minuten. Men Simon Thern kvitterade precis före paus, och i den andra halvleken rullade det på rejält för svensklaget. Förre IFK Göteborgsspelaren Sam Larsson var den som tog över taktpinnen, med två mål i en match som till sist slutade 5-2.

Segern innebär att ligasexan Heerenveen knappar in på just AZ som ligger kvar som femma i Eredivisie-tabellen. Ytterbacken Mattias Johansson gjorde 90 minuter för AZ, medan Muamer Tankovic fick hoppa in med 20 minuter kvar att spela.

Publicerad 2015-04-11 kl 21:59