Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Mannen som föll från läktaren kämpar för sitt liv - Ajax bjuder in fans för samtal

Mannen som föll ned från läktaren i Amsterdam kämpar fortfarande för sitt liv. På torsdagskvällen träffar Ajax klubbledning sina fans för att samtala om den fruktansvärda olyckan.

Det var på tisdagskvällen som det holländska laget mötte Barcelona i Champions League. Sportsligt sett kopplade Ajax tidigt greppet och spelade sig fram till en 2-0-ledning. Men mitt i firandet inträffade något mycket tragiskt. I villervallan efter ett av målen ramlade en supporter handlöst ned från ena läktarens övre etage. Han störtade ett flertal meter och slog i marken på ett väldigt obehagligt sätt.

De första rapporterna talade om att 46-åringen hade omkommit, men det visade sig inte stämma. Istället fördes han till intensivvårdsavdelningen på Amsterdams sjukhus, där han fortfarande kämpar för sitt liv. Hans tillstånd beskrivs som kritiskt.

På sin hemsida meddelar Ajax nu att man varit i kontakt med mannens familj, och att man under torsdagskvällen ska möta ett antal fans för att diskutera säkerheten på arenan. Det finns ingenting som tyder på att mannen blivit knuffad i samband med olyckan, men Ajax vill finnas till hands för att svara på frågor och samla in ögonvittnesskildringar för att kunna förebygga att något liknande händer i framtiden.

Publicerad 2013-11-28 kl 16:23
Annons
Annons
Annons