POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Maradona spelar match för mordmisstänkt president

Diego Maradona, Franco Baresi och flera andra legendarer kommer att spela en uppvisningsmatch för att inviga Groznyjs nya stadion - framför ögonen på en minst sagt omstridd president.

Tjetjeniens president Ramzan Kadyrov är en av världens mest kontroversiella ledare. I det instabila Tjetjenien har Kadyrov enligt vissa skapat ordning - samtidigt misstänks han för flera mord på rebeller, oppositionella och journalister. Kadyrov stöds av Ryssland, men kritiseras av människorättsorganisationer.

Tidigare i år deltog Kadyrov i en fotbollsmatch i Tjetjenien mot flera gamla brassestjärnor. Nu har presidenten lockat ännu fler gamla storspelare till huvudstaden Groznyj när en ny arena ska invigas.

Legendaren Diego Maradona är den mest namnkunnige av de spelare som kommer till Tjetjenien - och han får bland annat sällskap av Luis Figo, Franco Baresi, Steve McManaman, Jean-Pierre Papin, Christian Vieri, Fabien Barthez och Roberto Ayala.

Stjärnorna ska enligt Itar-Tass möta ett lag med ryska politiker och idrottsmän.

Den nya arenan i Groznyj är döpt efter Ramzan Kadyrovs far, den avlidne Akhmad Kadyrov, som också var president. Pappa Kadyrov mördades av tjetjenska separatister för sju år sedan.

Publicerad 2011-05-11 kl 18:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå