Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Marcus Bergs dubbla glädje

Foto: SCANPIX

Marcus Berg har anledning att glädjas. I fredags skrev anfallaren på grekiska storlaget Panathinaikos och i måndags blev han pappa.

- Man svävar på moln, säger Berg till Fotbollskanalen.se

Efter succén i U21-EM trodde många att Hamburg var den perfekta flytten för anfallaren. En lagom stor klubb innan han tog steget vidare till de riktigt stora klubbarna. Men sejouren i Hamburg blev inte vad han hoppades på, delvis förstörd av skador. Nu har landslagsanfallaren skrivit på för grekiska Panathinaikos.

- Panathinaikos är mitt uppe i en nystart. Och ungefär så känns det även för mig. Det här kan bli en bra nystart för mig. De senaste två åren har delvis blivit förstörda av skador, säger Marcus Berg.

Panathinaikos hade rejäla problem under den föregående säsongen med både sportsliga och ekonomiska problem. Laget slutade på en sjätteplats och missade för första gången sedan 1997 chansen till spel i Europa. Dessutom fick man till en början ingen elitliscens för nästa säson, först efter en överklagan fick klubben klartecken för spel i högstaligan.

Pratade med landslagskamraterna

Inför flytten till Grekland har Berg pratat med Mattias Bjärsmyr, Mikael Nilsson och Mikael Antonsson som alla spelat för Panathinaikos.

- De var väldigt positiva till klubben. Självklart berättade de även om problemen de haft med att få sin lön. Klubben försöker bygga något nytt där de här problem ska vara lösta men man vet ju aldrig hur det kommer att bli. Men det känns bra, känslan från klubben är fantastisk, säger Marcus Berg.

Sedan några veckor tillbaka spelar även förre U21-kompisen Emir Bajrami i Panathinaikos. Något som Berg är glad för men som inte var avgörande för hans klubbval.

- Alltid kul med någon mer svensk i klubben och alltid lika kul med kvalitetsspelare som man vet hur de spelar. Men att Emir spelade i Panathinaikos var inte avgörande för om jag skulle gå till klubben eller inte, bara ett plus, säger Berg.

Berg är ärlig med att han inte kan särskilt mycket om grekisk fotboll - om spelet är öppet, som i Holland, eller mer tillknäppt, men menar att hans spelstil inte är så beroende av det. Att ta ännu en sejour i Holland var uteslutet.

- All respekt till Holland men jag har varit där. Jag ville testa något nytt. Jag behövde nystarten. Jag tror jag kan göra lika bra i Grekland som jag gjort någon annan stans.

I helgen åker Marcus Berg till Aten för att börja träna med sitt nya lag. Än kan han dock inte köra för fullt. Sedan en höftoperation i mars har han kört rehabilitationsträning.

- Jag kan vara med på de flesta övningarna men det är inte helt bra ännu. Jag har inte kört fotbollsträningar fullt ut på ett tag nu. Jag hoppas det inte blir några bakslag men det vet man ju aldrig, säger Marcus Berg.

De senaste dagarna har varit hektiska för Berg. I fredags skrev han på för sin nya klubb och i måndags blev han, tillsammans med flickvännen Josefine Ringblom, föräldrar.

- Det är vårt andra barn, vi fick en son i går. Det är riktigt häftigt. Först klubben och nu det här - man svävar på moln, säger Marcus Berg.

Publicerad 2013-07-09 kl 22:26
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons