Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Markus Jonsson om publikkaoset i Grekland: ”Går inte att jämföra med Sverige”

De grekiska spelarna har tröttnat på arenakaoset. Nu vill man stänga ned allt spel i helgen.
- Det är bra mycket mer skit på och utanför läktaren här än det är i Sverige, säger Markus Jonsson.

Under en lång tid har Grekland haft stora huliganproblem. Det hela eskalerade efter derbyt mellan Olympiakos och Panathinaikos, då flera fans stormade planen. Nu är grekiska spelarföreningen less på alla problem, vill stänga ned allt ligaspel i helgen – och har komponerat en lista på saker man vill ska åtgärdas. Markus Jonsson, tidigare i Öster och AIK, spelar nu i Panionios och han tycker att det är bra att spelarförbundet säger ifrån – även om han inte tror på en förändring.

- Det är väl bra att man visar att man inte tolererar det, men jag tror inte att så mycket lugnar ner sig för att man inte spelar en omgång. Det är väl mer för att signalera utåt. Just nu känns det inte som att det görs någonting, säger han till fotbollskanalen.se.

Hur tycker du att det är att spela i Grekland?
- Det är bra mycket mer skit på och utanför läktaren här än det är i Sverige. När vi mötte Aris borta tog det en och en halv timme innan vi kunde lämna arenan. Vi hade vunnit mot dem, så motståndarfansen hade stoppat bussen och vi fick springa till andra sidan planen och bli eskorterade till bussen av kravallpolisen.

- Och det kastas in en massa saker på matcherna – raketer, flaskor, frukt och allt möjligt. Senast sköts det med raket, två meter över planen från ena sidan läktaren till den andra – och hade man fått den i huvudet hade det kunnat gå illa.

I Sverige pratas det ofta om huliganproblemen och att det politiskt borde kunna göras mer för att få bukt med dem. Jonsson tycker dock att det är svårt att jämföra situationen i Grekland med den i Sverige och Allsvenskan.

- Man får ju säga att det gått ett par steg längre här. Varje gång man kommer till en match känns det som att det är mer poliser än fans. Den mängden som det kan kastas in här går inte att jämföra med Sverige, där det kanske är ett par mynt,

Hur reagerar man som spelare på det då?

- Det är ju rätt segt att sitta på arenan i två timmar och vänta på att få åka hem. Man snackar ju i laget om polisen inte kan göra mer och att reglerna borde vara hårdare – så spelarna är ju trötta på det.

För Jonsson har säsongen annars varit väldigt positiv – åtminstone sedan årsskiftet. Från att ha lite speltid och snack om att bryta kontraktet med Panionios, som har ekonomisk problem, har han gått till att vara ordinarie i laget – som gått väldigt bra.

- Jag spelar ju hela tiden i stort sett och vi har mött alla topplagen på sistone och bara förlorar en match. Det har varit kul att spela och det har känts bra.

Publicerad 2011-03-09 kl 20:46
Annons
Annons
Annons