Marta tillbaka - och Umeå mot guldet

Andra ligor och cuper

Bråket i förra veckan var glömt och Marta var tillbaka i startelvan när Umeå IK tog greppet om lagets fjärde raka fotbollsguld genom att bortaslå Kif Örebro med 2-0 i tisdagskvällens match i damallsvenskan.

Den brasilianska stjärnan straffades med en plats på bänken i matchen mot Sunnanå i förra veckan, sedan hon enligt uppgift lämnat en träning. Men detta är glömt.
-Det blev förstorat, sånt händer i alla klubbar, säger Umeå-tränaren Andrée Jeglertz till TT efter matchen.

Marta firade återkomsten genom att avgöra matchen när hon gjorde 2-0 till UIK en dryg kvart in i andra halvlek. Landslagsanfallaren Madelaine Edlund inledde målskyttet i första halvlek.

Umeå är i och med tisdagens seger fem poäng före Linköping - som tappade guldläget i och med måndagens förlust mot AIK. Umeå har två matcher kvar, hemma mot Kristianstad och Bälinge, två av seriens sämsta lag. Linköping har tre matcher kvar, men Umeå har avgörandet i egna händer.

-Det ser onekligen bra ut. Det är klart att det ska spelas om det, men det här ska vi klara av, säger Jeglertz.

I tisdagens andra match vann Djurgården hemma mot Hammarby med 3-1 efter två mål av Victoria Svensson.