Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Marta utnämnd till årets spelare av FIFA

För tredje året i rad har Umeås Marta utsetts till världens bäste spelare på damsidan av Internationella fotbollsförbundet (Fifa).

2008 blev även sista året i Umeå för den brasilianske anfallaren som på måndagen meddelade att hon skrivit på för Los Angeles Sol.

Marta tog under det gångna året OS-silver med Brasilien samt SM-guld med Umeå.
Inför måndagskvällens gala i Zürich meddelade Marta att hon lämnar Umeå och damallsvenskan för att spela med Los Angeles Sol i den nya amerikanska proffsligan.
-Jag har skrivit på för Los Angeles i tre år. Jag ser det som en fantastisk möjlighet att komma till ett nytt land och fortsätta att utveckla damfotbollen där. USA är ju just nu världsetta, sade hon till Expressens nätupplaga.

-Umeå har gett mig fem fantastiska år. Jag kommer att sakna mina kompisar, mina lagkamrater - ja, hela staden. Min hälsning till alla i Umeå är att jag verkligen älskade tiden där, fortsatte hon och öppnade för en återkomst.
-Jag stänger ingen dörr för något.

Redan förra veckan gjorde Umeå klart att förhandlingarna om Marta var över och att klubben letade efter en ersättare till brasilianskan.
-Min önskespelare är Lisa de Vanna. Vi skulle vilja ha en klasspelare till, sade klubbdirektören Britta Åkerlund till TT då.

Men trots tappet av Marta tror Åkerlund att laget blir minst lika bra nästa år:
-Vi har på pappret en lika stark trupp som förra säsongen, med flera unga spelare som kommer att ta ett kliv till.

I och med flytten gör Marta sällskap med Johanna Frisk. Den tidigare Umeåförsvararen meddelade redan i onsdags att hon skrivit på för Los Angeles.

TT

Publicerad 2009-01-12 kl 21:13
Annons
Annons
Annons