Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Martin Hansson talar ut om incidenten i Paris

Efter Henry-handsen var Martin Hansson på tisdagskvällen tillbaka i hetluften.
- Skönt att vara på det igen, säger domaren till TT efter Champions League-mötet mellan Besiktas och CSKA Moskva.

Martin Hanssons senaste framträdande, den 18 november, fick Irland och halva fotbollsvärlden att rasa. Frankrike vann playoff-matchen mot Irland tack vare en solklar hands på Thierry Henry och tog sig därmed till VM.
En händelse som så klart påverkat Martin Hansson.
- Jag har inte läst och följt med så mycket. Men under hela min domarkarriär så kommer den här matchen och misstaget att förknippas med mitt namn. Så är det och det är något jag får leva med, säger han.

Hansson och hans domarteam fick utstå hård kritik efteråt av spelare, ledare, supportrar och experter.
- Men jag har fått ett enormt stöd från alla möjliga håll med massor av sms och mejl, det har varit helt otroligt, säger han.

Det har framgått tidigare att du funderade på att lägga av, var det så?

- Nej, nej, det har blivit uppförstorat. Jag har inte haft de tankarna, jag tyckte bara att det var irriterande när utländsk media kontaktade min familj.

Ni får enligt Fifas regler inte uttala er efter matcherna, hur jobbigt är det när alla vill veta vad just du tycker?

- Fifa gör ju det för att skydda oss domare, de är rädda om oss. Och man blir ofta felciterad vilket gör att det kan bli helt galet. Jag är inte sådan som person som vill göra en massa uttalanden så jag tycker faktiskt det är skönt att slippa det.

På tisdagskvällen var Martin Hansson och hans team tillbaka på arenan igen. Champions League-mötet mellan Besiktas och CSKA Moskva i Istanbul stod på schemat. En speciell match med tanke på de senaste turbulenta veckorna.
- Det var skönt att vara på det igen och jag hade en bra känsla inför matchen. Jag var faktiskt inte alls spänd utan man får lita på det man behärskar och sätta sig själv i en bra mental situation, säger Hansson timmarna efter slutsignalen från Istanbul.

Hur gick det för er?

- Det gick bra, vi sattes inte på några större prov. Spelarna var på ett bra humör och man kunde prata med dem. Det var skönt att få en match och att vi inte hamnade i fokus, säger han.

Om Hansson får döma VM avgörs den 21 januari. Då ska 38 nominerade domare bli 30 som får åka till Sydafrika. Hur stora möjligheterna är vill inte Hansson spekulera i.
- Jag har under många år haft en vision om att få döma VM men nu kan inte jag göra så mycket mer åt det. Nu ligger det i andras händer.

Närmast väntar jullov och förberedelser inför nästa säsong för Martin Hansson och hans assisterande domare. Med ett litet undantag.
- Jag ska döma kommunmästerskapen inomhus i Karlskrona på annandag jul, det är en klassiker och det ska bli roligt, säger han.

Pär Andersson/TT

Publicerad 2009-12-09 kl 13:42
Annons
Annons
Annons