Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Mästarna trillade ur - nu kan de räddas av avstängd spelare

Foto: AP

Fred, Fluminense

Fluminense trillade som mästare ur brasilianska ligan, nu kan de få hänga kvar eftersom en rival använt en avstängd spelare.

Förra säsongens mästare Fluminense vann sin sista ligamatch för säsongen men det var inte nog för att hänga kvar utan de blev första lag att trilla ur som regerande mästare. Nu har det dock dykt upp en livlina för Fluminenses del.

En anmälan har gjorts till den brasilianska sporttribunalen efter att Portugesa använt mittfältaren Heverton i sin avslutningsmatch mot Gremio som slutade 0-0. Enligt det brasilianska förbundet hade Heverton inte avtjänat mer än en match av en tvåmatchersavstängning han fått.

Portugesa ursäktar sig med att en av lagets advokater sagt att det bara rörde sig om en avstängning på en match. Advokaten i fråga som har fått sparken förnekar å det bestämdaste att han absolut inte sagt något sådant och att han inte har en aning om hur misstaget begåtts.

Skulle tribunalen fälla Portugesa så riskerar de poängavdrag på fyra poäng, något som skulle göra att Fluminense hamnar ovanför strecket och därmed får spela i högsta ligan även nästa säsong.

Samtidigt försöker även fyrfaldiga ligamästarna Vasco Da Gama att få till stånd en annullering av resultatet i deras sista ligamatch - en 1-5-förlust som såg till att även de trillade ur högstaligan. Matchen mot Atletico Paranaense avbröts i 73 minuter på grund av våldsamma bråk på läktaren där flera skadades och som inte upphörde förrän militärpolis gick in på läktarna. Enligt Vasco så skulle matchen inte har återupptagits eftersom reglerna säger att efter mer än en timmes avbrott så ska en match inte återupptas.

Publicerad 2013-12-12 kl 10:26
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons