POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Matchen flyttas efter sportchefens bortgång - Bois ville annorlunda

Foto: Bildbyrån.

Husqvarna vill ta farväl av sin bortgångne sportchef.
Därför flyttas morgondagens möte mot Landskrona – trots att Bois ville annorlunda.
- Man blir stolt över vårt fotbollsförbund säger HFF-tränaren Mohammed Ali Khan till Fotbollskanalen.

I måndags avled Husqvarna FF:s sportchef Issa Iskander efter en kortare tids sjukdom. Iskander var under sin långa sejour i klubben bland annat med och tog upp laget till superettan – och var en stark profil hos Smålandsklubben.

I det senaste numret av magasinet Offside porträtterades Iskander och han försökte där sätta ord på kampen mot sjukdomen och kärleken till föreningen.

- Jag har fått min dödsdom och jag förstår den. Däremot tänker jag inte acceptera den, sa han bland annat i intervjun.

På torsdagen begravs Iskander – och samtidigt stod det initialt i spelschemat att HFF ska möta Landskrona Bois i seriespelet. Husqvarna försökte komma överens med Bois om att flytta matchen, men Skåneklubben hävdade att det var för kort varsel för att få ihop organisationen.

- Det är en så himla olycklig och svår situation där vi så klart vill hjälpa Husqvarna så mycket vi bara kan och där vi samtidigt måste bedriva vår verksamhet. Därför blev det ett svårt beslut och då kändes det bra att förbundet nu går in. Vi vill luta oss mot de riktlinjer förbundet säger och har, sa klubbchefen Max Lundgren till Fotbollskanalen tidigare under onsdagen, innan beskedet kommunicerats.

- Det är jättesvårt (att flytta), så är det bara. Vi har redan flyttat matchen en gång. Vi skulle egentligen spela på söndagen den 20 augusti. Därför enades vi om, när vi diskuterade med Husqvarna, att förbundet får ta det här beslutet.

Till följd av att klubbarna inte var ense skickade parterna en skrivelse till Svenska Fotbollförbundets Tävlingskommitté och lät SvFF ta beslutet. Svaret kom på onsdag eftermiddag – och förbundet valde att gå på Husqvarnas linje. Nytt speldatum blir därför på söndag, vilket var det ursprungliga datumet innan parterna flyttade matchen första gången (på Husqvarnas initiativ) då det ligger en cupmatch på onsdag nästa vecka.

Tävlingskommitténs ordförande Gerhard Sager förklarar:

- Enligt tävlingsbestämmelserna så har TK möjligheten att vid extraordinära omständigheter, som inte föreningen råder över, kunna medge en ändra matchdag. Och då har vi efter ansökan från Husqvarna gjort den bedömningen att det här är synnerligen extraordinära omständigheter. Man råder inte över att sportchefen avlider och ska begravas samma dag som matchen är. Vi menar att det inte är rimligt att spelare och ledare i föreningen ska tvingas övervara sportchefens begravning, med allt vad det innebär, och sedan bege sig till Landskrona för att spela den här matchen. Det är inte rimligt, säger han till Fotbollskanalen.

Mohammed Ali Khan, tränare i Husqvarna och nära vän till bortgångne Iskander, var av förklarliga skäl glad över förbundets beslut:

- Det viktigaste för oss som förening är att vi fått den respekten från Svenska Fotbollförbundet, att de kunde fatta ett sådant beslut när klubbarna inte var överens. Jag ska inte prata illa om våra motståndare, jag pratar hellre gott om Svenska Fotbollförbundet, men vi har gått i två dagar där vi i stället för att kunna fokusera på Issa, minnesstunden och sorgearbetet, så har vi fått kriga för att få till en matchändring. Jag är väldigt stolt över förbundet, säger han till Fotbollskanalen.

- Jag är glad över att vi åtminstone får genomföra matchen, det hade Issa velat, det vet jag. Det sjuka är att så som jag kände Issa hade han hellre velat att vi spelat matchen än gått på hans begravning.

Ali Khan tror inte att Skåneklubben förstod vidden av förlusten av Iskander.

- Helt ärligt tror jag inte de inser vad föreningen går igenom. Det är svårt att beskriva, men i går på vår träning låg några av spelarna i gräset och pratade minnen. Några gick runt planen. Det gick inte ens att ta fram bollarna.

Landskronas klubbchef Max Lundmark säger kort efter beslutet att han respekterar förbundets beslut, men att man gärna ser att matchen spelas på lördag. Man ska nu kontakta Husqvarna för att se om ett tidigare speldatum är möjligt.

- Vi rättar oss efter beslutet, det är inga problem, säger han.

Publicerad 2017-08-16 kl 14:25
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto