POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Mer pengar pumpas in i PSG - så undviker de Financial Fair Play

Foto: AP

Nya sponsormiljarder ska pumpas in Zlatan Ibrahimovics Paris Saint-Germain.
Men Uefa håller ögonen på klubben.

Enligt källor i både Frankrike och Qatar ska PSG och, enligt vad som uppges, Qatar National Bank (QNB) ha kommit långt i diskussionerna om ett sponsoravtal värt närmare en miljard kronor om året i fyra år.

- Det finns ett samarbetsprojekt mellan Paris Saint-Germain och ett qatariskt finansinstitut värt runt 100 miljoner euro (cirka 850 miljoner kronor) om året, uppgav en källa med kontakter i PSG för nyhetsbyrån AFP på onsdagen.

Inga kommentarer

Klubben, som ägs av Qatar Sports Investments (QSI), vill inte kommentera.

Enligt AFP vill Qatar National Bank bli PSG:s tröjsponsor från och med nästa säsong. PSG har dock redan flygbolaget Emirates som tröjsponsor, ett avtal som inte löper ut förrän 2014.

Det europeiska fotbollsförbundet, Uefa, lär följa turerna i PSG extra noga inför införandet av Financial Fair Play, förbundets drag för att hejda ekonomisk dopning inom klubbfotbollen.

- Det finns inget som hindrar att ett bolag från Qatar sponsrar en klubb som ägs av Qatar. Men det finns en kommitté inom Uefa som, mot bakgrund av Financial Fair Play, tittar på vilken typ av avtal det är. Det viktigaste kriteriet är att det motsvarar marknadsvärdet. Att summan som betalas motsvarar det uppskattade värdet, säger en källa inom Uefa till AFP.

Handlat för två miljarder

Sedan QSI tog över PSG i juni 2011 har klubben spenderat runt två miljarder kronor på nya spelare, men intäkterna är inte i närheten av utgifterna.

Financial Fair Play kräver att klubbarna har balans i sin ekonomi, annars väntar böter eller i värsta fall uteslutning från Uefas klubbtävlingar Champions League och Europa League.

Publicerad 2012-09-19 kl 20:49
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå