Mexiko mot USA efter straffdrama

Andra ligor och cuper

Det blir en drömfinal i Gold cup, det nordamerikanska mästerskapet i fotboll.
USA och Mexiko vann varsin semifinal natten mot fredag, svensk tid, och möts i finalen på Giants Stadium i New York natten mot måndag.

USA slog Honduras med 2-0 efter mål av Clarence Goodson, till vardags back i norska IK Start, och förre Manchester United-junioren Kenny Cooper, båda på tilläggstid i respektive halvlek.

Mexiko hade större problem med Costa Rica, vars anfallare Froylan Ledezma gick från hjälte till syndabock.
Mexiko, som tidigare i matchen missat en straff, såg ut att avgöra när Guillermo Franco gjorde mål i 88:e minuten.

Men Ledezma kvitterade mirakulöst fyra minuter senare på övertid.

Österrikeproffset Ledezma blev dock syndabock i den efterföljande straffläggningen, där han var ensam om att missa.