Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANDRA LIGOR OCH CUPER

Michu talar ut om fallet från världstoppen: "Ni får se toppformen igen"

Foto: TT

Michu gick från att vara en av Premier Leagues främsta till att helt försvinna från den stora scenen. Nu talar han ut om vad som egentligen hände – och om vad som komma skall.
- Förhoppningsvis får ni se Michu i toppform igen, säger han till FIFATV.

Säsongen 2012/13 var en riktig succésäsong och blev Michus genombrott på den stora scenen.

Spanjoren köptes av Swansea för två miljoner pund. Samma säsong gjorde Michu 22 mål för Swansea. Sedan kom skadorna.

- Det var min högra vrist. Det kom nästan över en natt under mitt andra år i Swansea. Jag har fått många behandlingar och oberäkneligt många operationer men jag har aldrig lyckats återhämta mig fullt ut, säger Michu till FIFATV.

Michu gick senare till italienska topplaget Napoli efter två säsonger i Swansea. Där spelade han knappt några matcher - sedan försvann han helt.

Nu tillhör spanjoren UP Langreo – i spanska fjärdedivisionen. Klubben tränas av Michus bror. Den gänglige spanjoren hoppas att han har lagt den mörka perioden bakom sig för gott – och att han kan nå sin tidigare toppform ännu en gång.

- Jag drivs av känslor och just nu är jag extremt lycklig. Jag skulle älska att vara på plan när Langreo når Segunda B. Det är vad jag jobbar mot nu. Det är därför jag tränar morgnar och eftermiddagar och anledningen till varför jag spenderar många timmar med fysioterapi. Min kropp helas och återhämtas nu och samma sak kan sägas om det mentala.

- Förhoppningsvis får ni se Michu i toppform igen.

Publicerad 2016-07-22 kl 09:24
ANDRA LIGOR OCH CUPER

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER