Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Miljonte spelaren i Gothia Cup hyllas

Foto: Scanpix

En fotbollstjej, född 2001, från Oakland i USA är Gothia Cups miljonte deltagare genom tiderna. Blomster och ståhej väntar henne när ungdomsturneringen i Göteborg nu drar igång.

Amerikanska Bay Oaks Bombers möter vid lunchtid Gefle IF och det är i samband med den matchen som cupgeneral Dennis Andersson tänker dyka upp och för en stund rikta strålkastarljuset mot en av Bombers spelare. Just hennes anmälan till turneringen blev den miljonte sedan starten för 40 år sedan.

- Hon vet ingenting ännu men hon ska få en statyett och en blomma och kanske något mer, berättar Peter Pettersson Kymmer, presschef på Gothia Cup.

Strax därefter är landslagsspelare Kim Källström på plats när hans egen turnering i turneringen — Kim Källström Trophy — inleds. I år deltar 32 lag med unga spelare med utvecklingsstörning, ett par lag fler än i fjol.

I vanlig ordning staplas rekorden på varandra i Gothia Cup. I år deltar 1 755 lag vilket är hundra fler än i fjol, då det i sin tur deltog hundra fler lag än året före.

TT: Var har ni växtvärk?
- Det som är besvärligast är skolor och fotbollsplaner, det är där växtvärken ligger. I princip skulle vi kunna vara dubbelt så stora men då måste det finnas fler ställen att bo på och spela på. Vi ligger på max, men fortsätter att växa. Varje år tillkommer det alltid någon skola och någon plan som organisationen lyckas skaka fram, säger Peter Pettersson Kymmer.

Publicerad 2015-07-13 kl 07:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons