Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Milla sätter Zlatan före Etoo

Han hör till Kameruns bästa anfallare någonsin. Men Roger Milla hyllar en svensk - framför sin egen arvinge.
- Barcelona tjänade på Zlatan-affären, säger han till fotbollskanalen.se.

Det var en av förra sommarens mest segdragna följetonger på transfermarknaden. Men till sist blev bytet klart. Serie A:s och Inters skyttekung Zlatan Ibrahimovic, mot Barcelonas poängmakare nummer ett Samuel Eto'o.

På varsitt håll hade de jämngamla anfallarna öst in mål. Ibra kröntes till Italiens capocannoniere med sina 25 fullträffar, och Samuel Eto'os 30 mål överträffades enbart av uruguayanen Diego Forlán i Spanien.

Debatten gick stundtals het kring vilket lag som egentligen gjort den bästa värvningen. En av dem som har sin åsikt klar är VM:s äldste målskytt någonsin, Kameruns nationalhjälte Roger Milla.
- Det var bättre för Barca, helt klart. De fick någon som skänker en helt ny dimension och kompletterar små skickliga spelare som Xavi, Messi och Iniesta. Båda spelarna är bra men som helhet för laget tjänade Barcelona på övergången, säger Roger Milla till fotbollskanalen.se.

Att enbart förlita sig på statistik kan naturligtvis bli missvisande. Men även siffrorna ger Ibrahimovic en fördel under innevarande säsong. På lika många ligamatcher har han satt tolv mål och sex assister mot Eto'os åtta plus tre. Zlatan får dessutom plus i kanten för sina två, mot Eto's enda, Champions League-mål.
- Ibrahimovic är en fantastisk spelare. Mycket stor, mycket fysiskt stark, men ändå med en bra teknik, säger Roger Milla.

Själv gjorde Milla 152 mål i den franska ligan på 70- och 80-talen. Utöver sina klassiska VM-prestationer från Italien och USA, förstås. Enligt honom saknar dock Zlatan fortfarande en mycket viktig egenskap för att på allvar hota den allra yppersta prominensen inom dagens fotboll.
- Consistence! Som forward måste man hålla en hög nivå på spelet och göra mål ofta. Det händer alldeles för ofta att han är dålig i två, tre matcher på raken. Det imponerar inte, tyvärr, säger Milla.

Publicerad 2010-03-16 kl 13:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons