POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Milosevic närmar sig comeback: "I slutet av veckan ska jag börja jogga"

Foto: Scanpix/@Besiktas

Alexander Milosevic närmar sig comeback efter sin tunga skada då han bröt ett ben i mellanfoten. Igår gick den U21-landslagsmannen på foten för första gången.
– I slutet av veckan ska jag börja jogga, säger mittbacken till Fotbollskanalen.

Det har blivit en tung start i Besiktas för AIK:s förra mittback Alexander Milosevic. I början av februari så bröt 23-åringen ett ben i mellanfoten, en skada som han drabbats av tidigare. Turkiska medier rapporterade om att laget spelat på en urusel plan, men Milosevic säger själv att det var den bästa planen han spelat på i Turkiet. Han spelade med järndobbar och fastnade i marken och hörde själv hur foten knäcktes. 

– Den här gången fick jag en fraktur i högerfoten, tidigare har jag samma skada i vänsterfoten. Men det är bättre nu och jag har börjat gå på den. I helgen så ska jag börja jogga, så det går framåt, säger han till Fotbollskanalen.

– Jag går inte på kryckor utan haltar lite lätt. Man är lite nojig nu i början då man vet att det brukar ta upp till sex veckor för ben att läka. Därför gäller det att ta steg för steg för att stärka foten. Man känner ändå lite skillnad då jag förra gången hade ont hela tiden. Nu har jag inte ens behövt smärtstillande. Jag har fått riktigt bra hjälp.

Hur långt tid tror du att det tar innan du är tillbaka på fotbollsplanen?

Jag vet  faktiskt inte utan de får ta den tid det tar. Jag har inte haft någon smärta utan det handlar väl mer om att man inte ska belasta foten hårt alldeles för tidigt. Men redan två veckor efter operationen så började jag jogga i en sådan där gravitationsmaskin, så jag har inte direkt vilat fotbollen utan har belastat den.

– Det går ganska snabbt att komma tillbaka för jag har kunnat träna rätt bra med simning och annan styrka på jobbet, så det har varit ett grymt upplägg.

Direkt när mittbacken landade på foten så kände han att det var en fraktur som drabbat honom. Klubben skickade Milosevic till Tyskland där han opererades av samma läkare som någon vecka innan opererat den tyska landslagsstjärnan Philip Lahm för sitt brutna ben. Nu laddar mittbacken för att hinna komma tillbaka innan det U21-mästerskap som väntar i sommar.

– Jag tror inte att det ska vara någon fara då jag väl kommer tillbaka i april eller något sånt. Man vill egentligen inte lägga upp ett mål på det sättet då det ändå är ett ben som måste få läka så att man inte stressar fram något. Sedan vet man inte om man ens kommer få matcher innan man kommer till U21-EM.

– Men jag kommer nog be om att få spela med reserverna bara för att få känna på det och få lite matcher i kroppen. Men jag tror ändå inte det kommer vara något problem då det är ett sånt högt tempo på träningarna här. Så att komma in i det igen kommer inte bli några problem. 

Har du haft kontakt med Håkan Ericsson under den här tiden?

Ja absolut, han är en fantastisk människa. Han ringer mig hela tiden och frågar hur det är med mig och min fot. Som jag sagt förut så har jag alltid haft bra kontakt med Håkan och han har förståelse för min situation.

Hur har livet i Turkiet varit annars under den här tiden?

– Såklart det är tråkigt att vara skadad men samtidigt så har allt runt omkring varit bättre än vad jag trodde från början. Det är grymma gubbar i laget och jag trodde det skulle vara individuellt och så, men det är ändå ett skönt gäng. Det är många som pratar engelska i truppen då de är uppväxta i Tyskland.

– Sedan spelar Atiba Hutchinson här som tidigare varit i Helsingborg. Han är väldigt skönt och gjort det lättare för mig att komma in i det hela. Hutchinson kan fortfarande lite svenska och när man kommer in i omklädningsrummet så brukar han köra ”Tjena brorsan” och såna saker. Det är en riktigt god kille som tagit hand om mig, och när man har problem med saker hemma så ringer han och fixar allt.

Imorgon spelar Besiktas åttondelsfinal borta mot Club Brügge. En match som mittbacken får se hemma soffan.

Publicerad 2015-03-11 kl 20:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå