POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Missade Bundesliga - ändå vill Johansson stanna: "Letar definitivt inte ny klubb"

Blytung förlust i kvalet till Bundesliga – ändå vill Andreas Johansson förbli Bochum trogen.
– Jag springer definitivt inte och letar klubbar, säger han till fotbollskanalen.se.

Drömmen om uppflyttning till högsta serien grusades sent på onsdagskvällen. Borussia Möchengladbach - som vann det första mötet - kvitterade sent genom Marco Reus i den andra kvalmatchen, och hans 1-1-mål innebär att Bochum får fortsätta en säsong till utanför finrummet.

Förre HBK:aren Andreas Johansson spelade 90 minuter och svarade för en stark insats på mittfältet.

- Vi gjorde en oerhört stabil förstahalvlek, men kunde kanske ha satt ännu mer press på dem efter paus. Mönchengladbach skapade egentligen bara ett riktigt anfall och på det kom målet. Det känns såklart oerhört tungt. Samtidigt vill jag inte förringa deras insats, det är ett väldigt duktigt lag, säger Johansson till fotbollskanalen.se.

När Bochum åkte ur förra våren uttryckte han en besvikelse och öppnade för att lämna laget. Den dåvarande tränaren satsade inte på svensken och tillvaron i näst bästa divisionen lockade inte.

- Det stämmer, men nu har man ju märkt vilken kvalitet det är även i den här serien. Det spelas otroligt bra fotboll. Jag utvecklas enormt och under det senaste halvåret har jag fått ett växande förtroende och startat mycket. Jag märkte mot Mönchengladbach att jag klarar att prestera även mot ett så starkt motstånd, vilket förstås är ett kvitto på att det går bra för mig, säger Johansson.

Vad tänker du kring framtiden?
- Jag har ett år kvar på kontraktet och nu när jag får speltid trivs jag naturligtvis. Man får alltid se vad som händer under sommaren, men det lutar väl åt att jag stannar.

Har du bestämt dig för det?
- Alltså, man får ta det som det kommer. Men visst: Jag är inställd på att vara kvar här nästa säsong också, så är det. Sedan får man ju se vilka situationer som uppstår under transferfönstret och lyssna om det dyker upp något. Men det är inte så att jag springer och letar efter en ny klubb. Definitivt inte.

Lagkamraten Matias Concha är på bättringsvägen efter sitt svåra benbrott. Han har så sakteliga börjat jogga och kan numera promenera obehindrat. Men enligt Johansson återstår fortfarande en bra bit innan det kan bli aktuellt med comeback i matchsammanhang.

Publicerad 2011-05-26 kl 11:20
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå