Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANDRA LIGOR OCH CUPER

MLS-spelarna kan gå ut i strejk – kräver högre löner och bättre villkor

Foto: SCANPIX

För låga löner och för dåliga spelarrättigheter i MLS. Det anser spelarfacket, men motparten MLS är inte av samma åsikt. Därför kan nu MLS-spelarna gå ut i strejk.

Amerikanska MLS fortsätter att trycka in högbetalda spelare till ligan, men för de flesta av spelarna i ligan är förhållandena fortfarande begränsade. Minimilönen är på 300 000 SEK per år, och det finns inga friheter när det kommer till att byta klubb.

ESPN skriver att det därför är aktuellt med en strejk. Spelarfacket har sagt att det kommer att ske om de inte kan hitta en lösning med ligan, som i dagsläget sägs ligga långt ifrån spelarfackets krav.

Förutom att höja minimilönen så finns det ett mer svårlöst problem. I dagsläget äger MLS själva alla spelarkontrakt, vilket betyder att spelarna har väldigt lite att säga till om när det gäller att flytta mellan olika MLS-klubbar.

Det senaste avtalet gick ut den 31:a januari, och även våren 2010 hade MLS hamnat i samma strejksituation. Då löstes problemet fem dagar innan ligapremiären.

Publicerad 2015-02-16 kl 21:33

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER