Molde har guldläge i Norge - slog Rosenborg

Andra ligor och cuper

Molde skaffade sig guldläge i den norska fotbollsligan efter 2-0-seger i seriefinalen hemma över Rosenborg på söndagen.

Pape Paté Diouf nickade in 1—0 i 60:e minuten och inhopparen Etzaz Hussain gjorde 2—0 på tilläggstid.

När tre omgångar återstår leder Molde tre poäng före Rosenborg, med svenske tränaren Jan Jönsson, och Strömsgodset.

Molde kom till spel med svenskt i målvakten Ole Söderberg och mittfältaren Mattias Moström. I Rosenborg var lagkaptenen Mikael Dorsin, målvakten Daniel Örlund och anfallaren Rade Prica med från start.

Dorsin hade heta slutminuter i första halvlek. Först blev han varnad och sedan hade han ett gyllene tillfälle att ge RBK ledningen. Men efter sin dribblingsraid på vänsterkanten sköt han mitt på Ole Söderberg i Moldemålet.

Publicerad 2012-10-28 kl 21:03