Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Mourad har fått tillbaka spelglädjen: Jag kände mig sargad i Holland

Från frysboxen i Holland till matchvinnare i Nordnorge. Mourad har hittat rätt – men resorna kan vara sådär.
– Totalt satt vi i buss i 36 timmar, säger han till fotbollskanalen.se.

George Mourad har lämnat Willem II och Eredivisie för spel i Tromsø och Tippeligan. I förrgår slog laget Molde och förstärkte sin serieledning. Mourad gjorde två mål.

– På den första är jag obevakad och kan nicka in bollen rätt enkelt. Sedan får jag en boll ungefär 30 meter från straffområdet, kan avancera lite och får sedan en rätt bra träff och bollen seglar in i bortre.

Den forne IFK Göteborgspelaren säger att självförtroendet är på väg tillbaka och han numer längtar till varje träning och match. Annat var det i Holland.

– Jag kände mig sargad. Jag hade inget självförtroende, ingen spelglädje. Det kändes som att det inte spelade någon roll vad man gjorde, man skulle ändå inte få spela.

Mourad har hittills gjort tre mål och tre assist för serieledarna. Att Tromsø toppar Tippeligan är en överraskning. Laget slog dock Rubin Kazan – ni vet, de som slog Barcelona på Nou Camp – under försäsongen.

– Alla underskattar oss men vi har gjort det bra. Vi har högt självförtroende och vet att vi kan slå alla lag i ligan.

Hur trivs du i staden då?
– Man har hittat rätt. Jag kände mig välkomnad direkt. Det enda man saknar är våren – det ligger ju fortfarande snö här.

Tromsø ligger ungefär 25 mil norr om Kiruna. Mourad menar att staden visserligen är fin, men att läget kan ställa till det ibland – inte minst när det är vulkanutbrott.

– Vi hade en hemsk resa. Vi hade spelat i Viking, Stavanger och skulle resa dagen därpå. Då fick vi veta att flyget blivit inställt på grund av askmolnet, så vi tog bussen nio timmar till Oslo och hoppades att kunna flyga därifrån, men det gick inte. Så vi fick åka hela vägen, totalt satt vi i buss 36 timmar. Normalt sett flyger vi dock till alla matcher.

Det måste vara en rik som klubb som har råd med det?
– Klubbens största utgifter är faktiskt resekostnaderna.

Publicerad 2010-04-28 kl 12:27
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons