Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANDRA LIGOR OCH CUPER

Nannskog snackar Svennis, Zlatan och Rögle

Daniel Nannskog chattade på fotbollskanalen.se och svarade öppet på frågor om allt mellan himmel och jord.

Daniel M: Hur kändes det att få debutera i Sveriges landslag?
Daniel Nannskog: Det är en väldig stolthet. Det är svårt att förklara, men man känner sig väldigt stolt.

Daniel M:
Vem är den roligaste personen i Stabaek?
Daniel Nannskog: Det är många roliga ... Jäkla bra fråga och det är många jag skrattar åt. Ingen speciell egentligen. Men vi är många med samma humor och det gör att vi funkar bra som grupp.

Semme:
Vad gör du efter din spelarkarriär?
Daniel Nannskog: Förhoppningsvis så blir jag tränare. Jag har pratat lite med min gode vän Markus Karlsson om att bli det tillsammans. Vi kan nog bli ett bra tränarpar. Vi är lite olika, han är defensiv och jag offensiv, så vi skulle komplettera varandra bra.

Daniel M:
Vem är den bästa backen du har mött i hela din seniorkarriär?
Daniel Nannskog: jag har inte varit med i de stora Champions Leauge-matcherna. Jag har alltid gillat Ronny Johnsen som spelade i United. Han var smart och tog bort mina löpningar. Sedan var han tuff

lars:
vilken fotbollsspelare beundrar du mest
Daniel Nannskog: Alltid varit förtjust i Thierry Henry. Gillar spelsättet han har, speciellt som han var i Arsenal. Just hans löpningar och hur han placerar bollen i bortre, det beundrar jag.

Mattias:
Vilket favoritlag har du i Sverige?
Daniel Nannskog: jag får väl svara Landskrona Bois. Det är där jag har haft min bästa tid som spelare i Sverige.

Daniel M:
Är det en stor skillnad att spela i Allsvenskan eller i Tippeligan?
Daniel Nannskog: Nja, kanske att det är mer fysiskt och snabbare i Norge. Lite öppnare spel med mer mål. I Sverige handlar det mer om att ligga rätt. I Sverige tittar man på Italien och Tyskland medan Norge anammar England speed och fysik.

Fredrik:
hejhej Daniel, jag undrar om det var något lag som var intresserad av dig innandu gick till stabaek?
Daniel Nannskog: Det har funnits intresse, men jag vill inte gå in på vilka. Det vore inte rätt mot klubbarna. Men jag tycker att Stabaek var ett bra beslut och det känns bra att stanna här.

filip:
Hej Daniel. jag är en kille på 16 års åldern och spelar mycket fotboll.. min fråga till dig är om du ångrar något när du var liten.. tex att du inte träna mer teknink eller något annat..Undrar om du har något tips som man bör tänka på när man väl är så ung och har chansen att utvecklas??
Daniel Nannskog: Det jag ångrar är väl kanske att jag hoppade av fotbollen i tre, fyra år och spelade handboll istället. Där tappade jag. Och sedan var jag inte så seriös i början av min karriär. Mitt råd till yngre är att träna själv och med kompisar mycket på ängar och gräsplättar. Det är där man får in tekniken och viktiga småsaker. Dagens ungdom sitter mer med sina playstations och sedan bara går träningarna. Mer spontant och glädje - för att man älskar att spela fotboll

Daniel M:
Vem var din idol när du var yngre?
Daniel Nannskog: hade faktiskt ingen idol. Klart att Maradona var fantastisk, men jag hade inte honom eller någon annan som riktig idol.

arnold-olof:
tror du på spel mot portugal
Daniel Nannskog: Nej, det kan jag inte göra. Man kan hoppas, så klart. Men tror gör jag inte. Jag tror att jag mår bäst som person om jag inte räknar med någonting. Och med de anfallarna vi har i Sverige är det omöjligt för mig att räkna med det. Men det vore fantastiskt kul

zlatan:
har du träffat zlatan i verklighheten ?
Daniel Nannskog: Ja, jag har spelat mot honom. Vi möttes på planen i Superettan.

abdi:
i vilket lag skulle du vilja spela i?
Daniel Nannskog: Om jag får välja helt fritt så får det bli något av mina favoritlag, Arsenal eller Barcelona och då väljer jag Barca

David:
vad är ditt bästa fotbollsminne du har ?
Daniel Nannskog: Självklart var det väldigt tungt att vinna guldet med Stabaek. Samtidigt var det en väldig stolthet att ta på sig den blågula tröjan. Svårt att separera dem så jag sätter de lika högt.

bakke:
vilket lag tror du vinner champions league i år?
Daniel Nannskog: Barcelona. Helt enkelt för att de är det bästa laget i Europa och sannolikt världen. Sen kan de få slå Arsenal i finalen...

anton:
Vad tycker du om Jörgen Pettersson?
Daniel Nannskog: Det är en skön kille. Jag känner honom inte jättebra, men det lilla som jag träffat honom så är han en kanonkille. Och när han var som bäst så var han en riktig, riktig klasspelare

Daniel M:
Tycker du att Messi är bättre än Cristiano Ronaldo?
Daniel Nannskog: Det var ingen lätt fråga. I år har Messi varit bättre, men förra året så var Ronaldo bättre. Nästa år bevisas det vem som är den största kungen av dem. Men just nu är det Messi.

Blågult:
Vem är din bästa polare i landslaget
Daniel Nannskog: När jag var på USA-turnén så hängde jag mycket med Daniel Andersson. Det är en kanonkille och vi har samma humor.

Daniel M:
Vem är den mest seriösaste spelaren i Stabaek?
Daniel Nannskog: Vi har en målvakt som heter Jon Knutsen som är med i norska landslaget. Han är oerhört seriös och sköter träningarna exemplariskt.

jonathan Lindst:
Kommer du avsluta din karriär i stabaek?
Daniel Nannskog: Nu skrev jag på för tre år och jag är 35 år. Jag är 38 år när det går ut. Jag vill inte vara en spelare som kör på bara för att ta in de sista cashen. Om jag ska spela ska jag prestera - men jag gillar att tänja på gränser.

Alex 9 år: Siktar du på VM2010? Jag tror du har en bra chans att följa med, men anser du att du platsar?
Daniel Nannskog: Nej, det kan jag inte säga att jag gör. JAg lever i nuet och känner att jag inte kan sikta på något långt fram. Jag försöker prestera nu och den närmaste tiden. Så långt framåt tänker jag inte.

Jens:
Varför har du inte blivit bra för än nu när du blivit "gammal"?
Daniel Nannskog: Det var väl lite att jag dels var borta i tre, fyra år och spelade division ett-handboll när jag var mellan 15 och 18 år. Det är ju den tiden då man lär sig mest och kommer in i seniorfotbollen. Jag har väl förskjutit min karriär. Sedan levde jag inte som Guds bästa barn efter det ett tag. Men jag kan inte ångra för mycket heller. För mig är det viktigt att jag har haft kul i livet också, man lever bara en gång.

Jens:
Hur mycket bryr sig en spelare om ett lags historia?
Daniel Nannskog: Det är klart att det kan vara jobbigt för vissa spelare med enorm press när man kommer till en klubb som vunnit mycket. Vissa spelare har problem när det kommer som stjärnor från mittenklubbar och kommer til storklubbar där det krävs mer. Daniel M: Har du lärt dig att prata norska? :)
Daniel Nannskog: Jag sa till grabbarna när jag kom att det skulle ta två månader innan jag kunde perfekt norksa för jag har alltid trott att jag är bra på språk. Nu har det gått fyra år och jag pratar inte alls bra norska.- Men nu har jag tre år på mig attt bättra på det-. jonathan Lindst: Favorit musik?
Daniel Nannskog: R&B och en del hiphop.

jonathan Lindst:
Vad tycker du om Micke Dahlberg?
Daniel Nannskog: HAn var ju med på lägret senast och han var en jäkligt ödmmjuk och snäll kille. Det var mycket snack om att han bara gjort tre mål i landslaget men jag tyckte inte att han gjorde bort sig, han gjorde ju mål. Och det är en genomsympatisk och trevlig kille.

D:
Hej Daniel, har läst att du gillar Arsenal, vem är din favoritspelare där och varför?
Daniel Nannskog: Just nu så är det Fabregas. Han är underbar att se på.

Sasa:
Hejsan Målsprutarn, hur tkr du sverige ska spela, 442 eller 352? Och Vill du ha kvar lagerbäck som tränare efter 2010 ?
Daniel Nannskog: 1, Jag tror nog att det passar Sverige med 4-4-2. Det är något som sitter i ryggmärgen på spelarna. Mest för att det sitter så väl i svenska spelare. 2, Jag har god erfarenhet av LAgerbäck, men det beror på om han har motivation. Sedan väger man samman om spelarna vill det, om han vill det och om resultaten är rätt. Det är många faktorer som ska spela in.

jonathan Lindst:
va du bra i skolan. hade du bra betyg?
Daniel Nannskog: Jag var nog ganska rastlös. Jag ville mest ut och spela fotboll, landhockey, bandy och pingis. Har alltid varit sportgalen och ville inte gärna räkna matte. Men jag var ingen katastrof.

Jens:
Tror du pengar är viktigare för fobollspelare än ära? Och hur är det för dig själv personligen?
Daniel Nannskog: Om jag ska vara helt ärlig så är pengar oerhört viktigt. Du spelar en kort tid av din karriär och många har inte så mycket att falla tillbaka till efteråt. Man kan bara köra på tills man är 35 eller ibland 38 och har satsat allt på fotbollen. Har man inte de tyngsta utbildningarna så blir det viktigt eftersom det är svårt att få jobb senare. Men när du är på planen så glömmer du ju allt det där. Handlar det om småsummor så väljer man ju att stanna där man trivs men om man får chansen att trygga framtiden för din familj så måste man hoppa på det.

D:
Vem är landslagets skämtare?
Daniel Nannskog: Nu har jag kört både med det "riktiga" och det "oriktiga" men Chippen håller bra låda. Mycket bra humor där.

Jens:
Hur var det att spela i kina?
Daniel Nannskog: Det var speciellt självklart. Jag kommer ihåg att jag skrev kontraktet utan att ha varit i staden där jag skulle bo. Och på planet till Kina, när man satt där själv, så var man orolig och det var mycket tankar i huvudet. Jag bodde mitt i Kina i en stor stad som var väldigt kinesiskt. Inte många utlänningar där. Det var en häftig tid som betydde mycket för mig som människa.

Tobbe:
Tror du att Sverige och Norge får arrangera EM 2016? Vore skoj!
Daniel Nannskog: Dåligt insatt i det. Men jag är övertygad om att de skulle kunna göra ett bra EM tillsammans. Det är stabila länder med trygg ekonomi. Om det blir av så är jag inte orolig för att det ska bli något fiasko

Luis: hej daniel jag är en kille på 16 år,jag har gott om teknik,spelförståelse och bra frisparkar,har du några tips på hur man blir snabbare?
Daniel Nannskog: Jag lever rätt så mycket på min snabbhet och jag kör sprint på 15, 20 eller 30 meter då jag satsar max och sedan en hel minuts vila. Den träningen har gjort att jag kunnat bibehålla träningen. Mitt tips är att sprinta och satsa rejält och maximalt, sedan måste man vila ordentligt och sedan köra max igen.

Tobbe:
Vem tycker du är sveriges bästa fotbollspelare förutom Zlatan?
Daniel Nannskog: Det är tuff fråga. Just nu är det ett jämnt läge och det är ingen som verkligen utmärker sig bakom Zlatan. Man skulle gärna se att någon i gänget under skulle slå igenom ytterligare och närma sig Zlatannivå

jonathan Lindst:
ser du på hockey nåt?
Daniel Nannskog: Jag följer hockey och håller på Rögle. Jag är från Helsingborg och åkte buss till matcherna när jag var yngre. Nu kan jag inte gå på så mycket matcher, men jag följer de hela tiden ändå. Och de har SVeriges bästa hockeyfans - där är de outstanding

D:
Var du nervös inför landskampen? Hur hanterade du det i så fall?
Daniel Nannskog: Jag blev inte så nervös. Självklart ska det kittla lite, men jag blir inte så nervös längre. När det kittlar lite så är det bara bra för då är du mer fokuserad. arnold-olof: ser du mycket på fotboll?
Daniel Nannskog: Jag har ju familj så det är inte så enkelt. Men min fru är också lite intresserad som tur är och då kollar vi på en del matcher tillsammans när barnen har lagt sig. Men jag är ingen riktig fotbollsnörd som ser allt. Men jag följer engelsk, svensk och spansk fotboll. Jag är ganskas avrage när det gäller att titta på fotboll. babyy: tror du en kille som Sven Göran Eriksson skulle vara en nåt för svenska Landslaget?
Daniel Nannskog: Det är svårt att svara på. Jag har inget bra svar på det och det är tur att det inte är jag som ska anställa spelarna. Jag kan för lite om honom och det vore dumt att uttala mig.

Phasi:
Kan Stabaek ta guld utan Alanzinho och Gunnarson? Eller blir det Rosenborg som vanligt?
Daniel Nannskog: Det är tunga förluster men vi har fått in en japansk kille som varit med i landslaget. En teknisk kille på mittfältet. HAn får väl ersätta Alanzinho som var magisk. Sedan min vapendragare Gunnarsson har gått till Nancy och vi har fått in en från Lyn. Vi har ett bra sammarbete. Men vi slipper favoritstämpeln i år eftersom vi förlorat två tunga pjäser. Vi slår ur underläge. Vi är definitivt inte favoriter.
Publicerad 2009-02-26 kl 18:09