Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Neuers tuffa återkomst till Schalke: ”Förväntar mig inget varmt välkomnande”

Manuel Neurs flytt från Schalke 04 till Bayern München var inte populär. På söndagens återvänder den tidigare publikfavoriten till Veltins-Arena för att möta fansens ilska.

Den tyska stormålvakten Manuel Neuer föddes 1986 i Gelsenkirchen. 1991 började han spela i Schalke 04 och gjorde det fortfarande fram till juni 2011. Då blev han klar för Bayern München. Schalke-fansens stora favorit – som själv stått på Veltins-Arena norra läktare under sin uppväxt – gick då definitivt från att bli älskad till avskydd av stora delar av supporterskaran.
På söndagens återvänder Neuer till Gelsenkirchen för match mot Schalke, med sitt nya Bayern München. Då vet han om att fansen kommer att ge honom en tuff tid.

- Med landslaget fick jag ett varmt välkomnande, jag räknar inte med det nu, säger Neuer, som nyligen spelade i Veltins-Arena med Tyskland, han till tyska Kicker.

Neuer får också stöd från sina nya och gamla lagkamrater, som menar att han kommer att kunna hantera den fientliga atmosfären.

- Han kommer att prestera, oavsett vilka externa förhållanden som råder. Manuel har fått så mycket erfarenhet de senaste åren att han inte kommer att påverkas, säger Benedikt Höwedes, som tog över bindeln från Neuer i Schalke.

- Manuel kommer inte att påverkas, menar Mario Gomez.

Publicerad 2011-09-17 kl 13:12
Annons
Annons
Annons