Nigeria i final - krossade Mali

Andra ligor och cuper

Nigeria är på väg miot final i afrikanska mästerskapet. Laget har 4-0 mot Mali i semifinalen. En bit in i den andra halvleken.

Nigeria är på väg mot final i afrikanska mästerskapet. De grönvita hade 3-0 i paus och har nu utökat till 4-0 i semifinalen mot Mali.

Bragas back Elderson Echiejile gjorde 1-0 efter 25 minuter efter fint förabetet av Chelseas Victor Moses och Dynamo Kievs anfallare Brown Ideye utökade till 2-0 bara fem minuter senare. Strax före paus gjorde Spartak Moskvas Emmanuel Emineke 3-0.

Tio minuter in i den andra halvleken bytte Nigeria ut Moses till förmån för Ahmed Musa. Samme Musa utökade även Nigerias ledning till 4-0 med en halvtimme kvar av matchen.

Mali ordnade en reducering mot slutet men lyckades inte upprepa upphämtningen från Afrikanska mästerskapen 2010 då man hämtade in ett 0-4-underläge.

Nigeria är i final och möter där vinnaren mellan Burkina Faso och Ghana. Semifinalvinsten kan dock ha varit kostsam. Både Emmanuel Emenike och Victor Moses drog på sig skador och är frågetecken inför finalen.

Publicerad 2013-02-06 kl 18:10