Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Nilsson inbytt på övertid - avgjorde med första touchen: "Helt otroligt"

Per Nilsson hoppade in på övertid – och avgjorde mot Wolfsburg med sin första bollkontakt.
- Wow, det blir inte mycket bättre, säger han till fotbollskanalen.se.

Den svenske mittbacken har varit knäskadad – under nästan hela hösten och vintern – och har därför inte kunnat ta del av Nürnbergs finfina framgångar. Klubben ligger sexa i ligan och vinner snart sagt varje match. Men på lördagskvällen såg det tungt ut. Wolfsburg pressade på vid ställningen 1-1 och segermålet kändes inte långt borta.

Nürnbergs tränare bestämde sig för att slänga in Per Nilsson – för att säkra defensiven med ytterligare en försvarare.

- Och han sade ju skämtsamt att ”om vi får en hörna vill jag att du kliver upp och trycker in den”, berättar Nilsson.

Men trots att det scenariot tycktes avlägset var det exakt vad som inträffade efter 92 minuter.

- Självklart, och jag kan knappt tro det. Det var min första touch överhuvudtaget och nicken satt stolpe in. En otroligt skön känsla. För mig som varit borta från spel i 15-16 veckor den här säsongen var det pricken över i:et, säger Nilsson.

Han har varit friskförklarad drygt en månad med först de senaste 14 dagarna har knät börjat reagera precis som det ska. Nu kan Nilsson gå för fullt på träningarna utan att oroa sig för att slita upp den gamla skadan.

- I början var det mycket tabletter och hårt tejpande. Men nu fungerar det relativt smärtfritt och jag går framåt mer och mer på träningarna, säger den gamle Sundsvalls- och AIK-spelaren.

Synd att du varit borta länge – annars skulle det kanske finnas en öppning i landslaget nu när Majstorovic och Mellberg saknas?
- Du, det är jag tveksam över ändå. Det känns väldigt problematiskt för mig och har varit så länge. Så för mig är det viktigast att prestera i klubblaget. Jag trivs jättebra i Tyskland och spelar i en av Europas absolut bästa ligor. Det är viktigast. Det andra blir en bonus – om jag skulle få chansen.

Du tror inte att det blir så?
- Jag vet inte. Det gick jättebra redan innan jag åkte på min skada, men då hörde jag ingenting. Sedan var det skador i landslaget på min position men man hörde fortfarande ingenting. Klart att det gör att man inte ser sig själv som särskilt aktuell. Men det är inget jag kan påverka. Jag gör mitt bästa, så blir det som det blir, säger Nilsson.

Publicerad 2011-03-13 kl 19:19
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons