POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Norling redan utbuad i Norge - Branns sämsta start sedan 2002

Foto: Scanpix

Rikard Norling har fått en usel start i Norge.

Efter söndagens förlust blev Brann-tränaren utbuad av sina egna fans.

- Jag tycker ändå att vi är på rätt väg, säger Norling till VG.

Den excentriske 42-årigen var mycket omtyckt i såväl AIK som i Assyriska och Malmö FF. Men i tippeligan är fansen desto mer svårflirtade. Givetvis har det med resultaten att göra och när Brann ännu en gång kammade noll i helgen hade vissa fått nog. Ledarstaben och A-laget åtföljdes av burop och busvisslingar på sin väg mot omklädningsrummet efter slutsignalen.

Det här var bara Norlings andra raka förlust i serien, men inte sedan 2002 har Brann stått utan poäng inför den tredje omgången. Det rimmar illa med svenskens tal från i höstas, då han mer eller mindre utlovade guld, eller åtminstone medaljer, under sin första säsong.

På söndagen hjälpte det inte att Norlings nyförvärv från Gefle, Jakob Orlov, gjorde ett mål för hemmalaget. Gästernas Franck Boli satte två stycken och såg till att Stabaek fick med sig alla poängen.

- Jag tycker ändå att vi tog ett steg i rätt riktning. Samtidigt tappar vi matchen så därför kan jag självklart inte ta alltför stora ord i munnen. Det skulle på ett onödigt vis irritera alla som älskar Brann, sade Norling till VG.

Enligt tidningen var Rikard Norling "uppenbart besviken" över bemötandet från supportrarna, men försökte ändå att rättfärdiga sin och lagets prestation.

- Jag kan konstatera att vi skapar många chanser med vårt offensiva spel, men vi ser också att bollen går på fel sida av stolpen, sade han.

Markus Jonsson, Norlings landsman och gamle kompis från AIK-tiden, ville inte att tränaren skulle få all skuld för den svajiga inledningen.

- Det är bara att jobba vidare, vi hade inte något lysande försvarsspel idag. Personligen gjorde i alla fall jag två stora misstag idag, och båda ledde till mål. Samma sak offensivt. Det var inte bara otur att vi inte hittade rätt. Har man inte skärpan vinner man inga matcher, sade Jonsson till VG.

Publicerad 2014-04-06 kl 22:56
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå