POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER
11å

Norsk landslagshjälte tar itu med sina kokainproblem

Starts Erik Mykland har problem med polisen. Han är misstänkt för att ha använt kokain en längre period.
- Jag har gjort något som jag är inte är särskilt stolt över, säger han till VG.

37-årige Startspelaren Erik "Myggen" Mykland har spelat för klubbar som Panathinaikos, 1860 München och FC Köpenhamn och kallats den "norske Maradona". Nu spelar han återigen i Start från Kristiansand i norska ligan.

Det var i mars i år som Myklands namn dök upp i en utredning kring ett stort nätverk som sysslat med försäljning av kokain. Erik Mykland ska flera gånger och under en längre period ha köpt kokain av en person i nätverket, enligt VG.
- Jag har gjort något som jag inte är särskilt stolt över och som är väldigt dumt och är klar att ta den smällen som måste komma, säger den 37-årige Mykland.

Sportchefen i Start, Sven Mathisen, har förtroende för Mykland.
- Vi litar på Erik och hade inte gett honom kontrakt om vi inte hade tron på att han skulle komma tillbaka till det rätta spåret på planen och i livet, säger han.

Mykland är en kontroversiell figur och var bland annat nära att skickas hem från VM i Frankrike 1998 efter att ha festat på stan med landslagskompisen Henning Berg. Han har också sagt att han inte ser sig själv som en elitidrottsman.

Publicerad 2008-09-02 kl 10:43
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå