Nürnberg rasade när Nilsson byttes ut: "Ingen fara med mig"

Andra ligor och cuper

Svenske landslagsbacken Per Nilsson fick inte spela hela förlustmatchen mot Borussia Mönchengladbach.

Men när han blivit utbytt släppte Nürnberg in tre snabba mål.

Att Per Nilsson fick lämna planen i 62:a minuten var ingen god nyhet för förbundskapten Erik Hamrén inför playoffmatcherna till VM mot Portugal.

Per Nilsson skriver i ett sms till TT att han fick känning i ena ljumsken. Men han tonar ner besvären:

"Ingen fara", skriver han.

När Nilsson klev av ledde Nürnberg med 1—0 efter mål av Josip Drmic i 21:a minuten. Men Mönchengladbach, fyra i tabellen, vände med tre mål i andra halvlek till 3—1. Oscar Wendt spelade hela matchen i Mönchengladbach.

Nürnberg ligger fortfarande sist i tabellen och är det enda laget utan seger.

Desto fler segrar har Bayern München. Storklubben satte tyskt ligarekord på lördagen med sin 37:e match i rad utan förlust. Den tidigare rekordnoteringen på 36 förlustfria matcher satte Hamburg 1983.

Bayern Münchens hemmaseger över Augsburg skrevs till 3—0 efter mål av Jerome Boateng, Franck Ribery och Thomas Müller.

Tvåan Dortmund föll borta mot Wolfsburg med 1—2 och är liksom trean Leverkusen (5—3 över Hamburg efter bland annat ett hattrick av Son Heung-Min) fyra poäng efter Bayern München.

Publicerad 2013-11-09 kl 22:03