Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Ny elitsatsning i Gothia Cup

Till årets Gothia Cup i Göteborg satsar arrangörerna på en ny elitsatsning för pojkar 17 år.
Tillsammans med Svensk Elitfotboll startar man Gothia Cup Invitational.

I den nya klassen för pojkar 17 år deltar 14 svenska lag och tio utländska. De utländska lagen kommer från England, Mexiko, Tjeckien, Norge och Frankrike.
-Vi har länge saknat bra internationellt motstånd för de allsvenska klubbarna ungdomar, säger Stefan Lundin från Svensk Elitfotboll.
-Det kändes självklart att inleda samarbetet med just Gothia Cup. Hade vi valt att göra en egen turnering på något annat håll i landet hade vi nog inte fått så starka utländska lag.

Stort intresse

I turneringen deltar bland annat Cruzeiro från Brasilien, Paris FC från Frankrike, Wolverhampton och Crystal Palace från England.
Intresset för den nya turneringen är så stort att två engelska lag redan anmält sitt intresse för nästa års turnering.

Gothia Cups generalsekreterare Dennis Andersson tror inte att den nya elitklassen kommer att dra intresset från övriga klasser i Gothia Cup.
-Nej, det kommer att finnas mängder med andra intressanta matcher att titta på under den kommande veckan.
På måndag är det invigning av en av världens största fotbollsturneringar för ungdomar. I årets upplaga deltar 1 561 från 63 nationer. 34 200 ungdomar deltar i totalt 4 520 matcher.
För första gången kommer ett lag från den fotbollsskola i Kongo Brazzaville som Gothia Cup sedan sex år tillbaka driver tillsammans med Svenska Missionskyrkan. Laget har redan varit en vecka i Sverige på ett träningsläger i Bohuslän.

Direktsänds i tv

-Det är fantastiskt roligt att vi äntligen fått ett lag från skolan, säger Dennis Andersson.
För första gången kommer flera matcher i Gothia Cup att direktsändas i tv. Det är Viasat Fotboll som från och med onsdag i nästa vecka kommer att sända ett 30-tal matcher.
-Det blir många matcher från Heden plus samtliga finaler som kommer att spelas på Gamla Ullevi, säger presschefen Patrik Syk.

TT

Publicerad 2009-07-09 kl 17:03
Annons
Annons
Annons