Nya mål för Berglund i Stabaek

Andra ligor och cuper

Fredrik Berglund har hittat målet i norska ligan. När Stabaek besegrade Viking hemma med 2-0 gjorde Berglund båda målen. Tidigare i veckan blev det fyra mål från svensken när Stabaek slog ut Lilleström ur cupen.

Efter en chansfattig första halvlek satte fjolårets mästarlag full fart - och det var Berglund som stod för avsluten.

1-0 kom i den 53:e minuten när han styrde in ett inlägg av Daigo Kobayashi. Blott fyra minuter senare gjorde "Bella" sitt andra mål efter en tilltrasslad situation framför mål.

Fjolårets skyttekung Daniel Nannskog hade chansen att gå upp i ensam ledning i årets skytteliga när han fick möjligheten från straffpunkten i slutet av matchen. Men Vikings duktige målvakt Thomas Myhre räddade och utan honom att Stabaek vunnit betydligt större. Nannskog står därmed kvar på åtta fullträffar.

Pontus Farnerud spelade 90 minuter på mittfältet och var en av de bästa i hemmalaget.
Stabaek, som fick en trög start på säsongen, ligger på fjärdeplats i ligan, hela elva pinnar bakom suveräna Rosenborg som har spelat två matcher mindre.