Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Nya uppgifter kring Qatarmutor: "En miljon dollar, varför inte en och en halv?"

Foto: SCANPIX

Visselblåsaren Al-Majid berättar nu hur det gick till när Qatar ska ha köpt tre afrikanska personers röster för att få arrangera VM 2022.

Phaedra Al-Majid jobbade för Qatars VM 2022-kampanj, men fick sparken 2010. Förra månaden trädde hon fram när det framkom att det var hon var visselblåsaren som hade gett ut information om korruptionen och mutorna. Enligt uppgifterna från Al-Majid ska personer ha fått pengar i utbyte mot att de valde att rösta på Qatar som arrangörsland.

Idag släppte France Football en intervju med Al-Majid, där hon tog upp ett exempel från när Qatars representanter ska ha köpt tre afrikanska personers röster. Enligt Al-Majid skedde allt på ett möte i Angola i januari 2010, där Qatars representant ska ha erbjudit en miljon dollar i utbyte mot att få en persons stöd.

- Då svarade herrn, utan att ens blinka: "Ah, en miljon dollar... Vad sägs som en och en halv miljon dollar?". Qatars representant sa då att han räknade med hans stöd, och fick försäkran om att så var fallet. Och så blev det.

Publicerad 2014-12-09 kl 13:41
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons