Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Nytt möte om Financial Fair Play – spänt mellan PSG och Bayern

Foto: SCANPIX

Arjen Robben dribblar i Champions League-mötet mellan Bayern München och Manchester City.

Financial Fair Play fungerar bra, men kan bli ännu bättre, menar Uefa-presidenten Michel Platini. Därför samlades klubbarna för att diskutera förbättringsförslag, men PSG och Manchester City är fortfarande negativt inställda till systemet.

Uefa har haft ett möte med europeiska toppklubbar om att utveckla Financial Fair Play, då de anser att bristerna i systemet måste rättas till. Uefa själva kallade mötet för ”mycket konstruktivt”, och några av de delarna som togs upp var hur skulderna ska räknas in, de olika skattereglerna och lagstiftningarna mellan länderna, problemet med att klubbar måste lämna in sin redovisning först när de har kvalificerat sig för europeiska cuper, samt egentliga övergångssummor.

Huvudprincipen kring Financial Fair Play delades dock upp i två sidor. På ena sidan står PSG och Manchester City, som menar att man inte ska straffa klubbar som har pengar, och på andra sidan står exempelvis Bayern München som kräver ännu hårdare straff för klubbar som PSG och City.

Le Parisien berättar bland annat att representanter från PSG och Bayern München hade en spänd relation mellan varandra under mötet. Rummenige har sagt följande enligt Goal:

- PSG:s ägare är i en väldigt snabb bil, men även Ferraris blir skadade om de kör för snabbt.

- Vissa klubbar har blivit bestraffade. Platini vill att hans barn ska växa långsamt, och det är också nödvändigt. Vi har en fotbollsvärld där 65 procent av alla klubbar förlorar pengar. Det är inget hälsosamt landskap. Uefa måste utmana och ge support, eller så fortsätter vi mot fler irrationella övergångssummor.

PSG la fram förslag som att de franska skatterna ska räknas om, eftersom de är så pass mycket högre än de övriga toppländernas, och att skaffa något som kontrollerar klubbarnas skulder, på samma sätt som DNCG finns i Frankrike. Michel Platini är öppen för sådana förslag, enligt Le Monde.

- Vi kommer att lyssna för att se vad de vill, men Financial Fair Plays natur kommer inte att ändras. Vi kommer inte att ändra de grundläggande reglerna som kräver att klubbarna inte spenderar mer pengar än de genererar.

Det kom även upp en nyhet om AS Monaco. För att klara av Financial Fair Play krävdes det en förlust på max 410 miljoner kronor för säsongen 2012/2013. AS Monacos förlust låg på 870 miljoner kronor, men de hoppas att försäljningarna av Falcao och James Rodríguez ska täcka upp för den förlusten.  

Publicerad 2014-10-14 kl 12:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons