Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

OFFICIELLT: Flamengo och Ronaldinho överens

Från Rossoneri till Rubro-Negro - Ronaldinho byter Milans rödsvarta tröja mot Flamengos. Klubben bekräftar på sin officiella hemsida att Ronaldinho har skrivit på ett kontrakt.

Det blev inte moderklubben Gremio som nästa klubbadress för Ronaldinho - det blev istället Flamengo som vann dragkampen om den före detta guldbollen-vinnaren.

Natten till tisdag svensk tid blev allting klart och Flamengo presenterade sin värvning med pompa och ståt på sin hemsida. Ronaldinho har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig fram till VM 2014 och även om inga detaljer om hans lön offentliggjorts så rapporteras det att han kommer att tjäna motsvarande 460 000 euro i månaden, drygt 4 miljoner kronor. Delar av hans löns tros ett par av Flamengos storsponsorer stå bakom. Enligt uppgift så betalar Flamengo 3 miljoner euro, knappt 30 miljoner kronor för att lösa Ronaldinho från Milan.

Flamengo som brukar kallas "Brasiliens populäraste klubb" tränas för närvarande av Vanderley Luxemburgo, i Europa mest känd för att ha varit förbundskapten för Brasilien 1998-2000 och tränare för Real Madrid 2005. Flamengo kom på 14 plats i brasiliansk serie a säsongen som var.

Publicerad 2011-01-11 kl 13:49
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons