Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER
48v

Officiellt: Hamrén blir general manager i Sydafrika

Foto: Bildbyrån.

Erik Hamrén tar över som ny general manager i sydafrikanska Mamelodi Sundowns. Klubben gick under lördagen ut med att det är officiellt. 
- Det kommer bli riktigt bra, säger Hamrén enligt IOL. 

Den tidigare svenske förbundskaptenen Erik Hamrén har inte haft ett tränaruppdrag sedan han lämnade landslaget efter EM 2016 i Frankrike. Under fredagen uppgav däremot GT att Hamrén var klar för sydafrikanska Mamelodi Sundowns som ny general manager. 

Det blev i sin tur officiellt under lördagen. 

- När jag kom till klubben träffade jag många människor, däribland presidenten (Patrice Motsepe). När jag hörde presidentens ambition måste jag säga att jag blev väldigt intresserad av den här spännande utmaningen, säger Hamrén till IOL.

- Jag kommer att stödja och hjälpa tränarna från A-laget ner till ungdomarna med min kunskap och erfarenhet, tillsammans med deras kunskaper och erfarenheter - speciellt med huvudtränaren Pitso. Jag är säker på att det kommer att bli riktigt bra, fortsätter han. 

Hamrén tror att kombinationen av hans erfarenhet från europeisk fotboll och övriga i ledningens erfarenhet av afrikansk fotboll kan leda till framgång.

- Med min kunskap och erfarenhet från Europa och den kunskap och erfarenhet som klubben har från Afrika är jag säker på att vi ska försöka vara så framgångsrika som presidenten vill att vi ska vara. Det är verkligen viktigt att vi gör det här tillsammans, säger han. 

Mamelodi Sundwons leder den sydafrikanska ligan med fyra poäng ner till tvåan i tabellen.

Publicerad 2018-01-13 kl 14:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons