POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER
10å

ÖIS nekar till storaffär: ''Aldrig intresserade av Ailton''

För två veckor sen briserade bomben: Örgryte sa sig offentligt vilja låna tillbaka gamle målkungen Ailton. Nu tar sportchefen Dick Last tillbaka allt.

- Vi har ingen kontakt med Ailton, säger han till FotbollDirekt.com.

I början av maj rapporterades Örgryte vilja värva hem Ailton, som 2006 lämnade klubben till ett pris av 27 miljoner kronor. Ailton skulle bli Marcus Allbäcks lekkamrat i anfallet. I samtal med Göteborgs-Posten sa Örgrytes ordförande Lars Ranäng att man skickat en förfrågan.

- Vi har ställt en förfrågan och jag väntar ett svar innan veckans slut. Min personliga uppfattning är att han är positiv till att komma hem, sa han då.

- Ja, jag har skällt på honom för det där. Vi försöker inte värva Ailton, det är helt fel. Vi är nöjda med den trupp vi har, klargör Dick Last.

- Vi försöker inte värva Ailton. Det är en fantastisk spelare, men allt är ett missförstånd från Lars Ranängs sida. Vi har inte skickat någon förfrågan.

Ailton lämnade Örgryte för FC Köpenhamn efter succésäsongen 2006. Han blev då danskarnas dyraste värvning någonsin. I Köpenhamn har succén uteblivit och såväl fans som media har flitigt kritiserat brasilianaren, som på 36 matcher endast mäktat med tre mål. Enligt Dick Last har de aldrig varit i kontakt med Ailton.

- Vi har inte pratat med Ailton. I och med att han är under kontrakt får vi ju inte göra det utan att först prata med Köpenhamn.

Är en affär aktuell i framtiden? - Nej, inte vad vi har planerat.

Publicerad 2008-05-19 kl 11:46
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå