POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Öis succé - drog in en miljon ikväll

Foto: Scanpix

Örgryte stormar mot superettan – och tjänar storkovan.

Segern mot Utsiktens BK gav nästan en miljon kronor.

- Otroligt bra, säger klubbchefen Mats Janson till fotbollskanalen.se.

Varje säsong brukar klubben genomföra en kampanj där sponsorerna skjuter till en krona per åskådare i en särskilt utvald match. Med tanke på föreningens 125-årsjubileum under 2012 justerades dock beloppet vid tisdagens match till den logiska siffran 125 öre.

Med tanke på att 5442 åskådare kom till Ullevi – och att 287 sponsorer deltog i evenemanget - kunde det, utan övre gräns, ha inbringat ungefär två miljoner till klubbkassan. Men Örgryte hade infört ett tröskelvärde på högst 3990 kronor för företag och 1990 för privatpersoner, vilket reducerar summan till ungefär hälften.

- Det är fortfarande otroligt bra. Vi fick in 900 000 kronor ungefär och det är vi naturligtvis oerhört tacksamma för, säger klubbchefen Mats Janson till fotbollskanalen.se.

Hur mycket betyder det tillskottet?

- Se på det så här: Vi har en årlig kostnadsmassa på tolv miljoner kronor. Nu drog vi in en tolftedel – på en enda dag. Det säger egentligen allt.

Samtidigt har Öis fler skäl att jubla. Det blev 5-1 mot Utsiktens BK och nu toppar laget division 1 Södra med fem poäng. Lika många omgångar återstår att spela. Onekligen ett ljust utgångsläge för den klassiska klubben.

- Men vi tar definitivt inte ut något i förskott. Det är 15 poäng kvar att slåss om, så blåstället behåller vi på. Se bara på allsvenskan där folk deklarerade att Elfsborg vunnit guldet redan vid EM-uppehållet. Så blev det ju inte riktigt, säger Mats Janson.

Publicerad 2012-09-25 kl 20:58
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå