POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Olsson i bollträning igen - då vill han vara tillbaka

Foto: Scanpix

Midtjylland-svensken Kristoffer Olsson kämpar på för fullt med sin vadbensskada. I dag fick han känna på bollen för första gången på länge.
- Jag hoppas kunna träna med laget i slutet av april, säger Olsson till fotbollskanalen.se.

Det var under den första träningen på januariturnén med svenska landslaget i år som Kristoffer Olsson skadade sig illa. Efter ett tag konstaterades det att han brutit vadbenet och nu jobbar mittfältaren hårt för att ta sig tillbaka till fotbollsplanen.

Den 19-årige Midtjylland-spelaren fick i dag snöra på sig fotbollsskorna för första gången sedan han ådrog sig skadan - och röra bollen.

Enkla bollövningar

- Jag fick göra väldigt enkla bollövningar. Men jag har ju fortfarande smärta och det gör ont då och då. Det går långsamt framåt. Jag kämpar på och det är ett plus att få känna på bollen lite, säger Olsson till fotbollskanalen.se.

Tyvärr för talangen har han också drabbats av ett bakslag under rehabiliteringstiden.

- Jag tränade lite för hårt och det blev en överbelastning. Det var frustrerande, men samtidigt vet man inte om det hade gått snabbare om jag hade tränat mycket lättare. Det gäller att hitta balansen, säger Olsson.

- Nu har jag dragit ner lite på träningen. Det är klart att det var frustrerande att få ett bakslag, men det går inte att göra så mycket åt. Det är bara fortsätta att göra rätt saker.

När hoppas du vara tillbaka?

- Jag hoppas kunna träna med laget i slutet av april, kanske. Sen vet man inte, det är mycket från dag till dag. Ibland känns det jättebra och ibland sådär.

"Vill få bort smärtan"

Den förre Arsenal-spelaren känner att han har gått igenom den värsta delen av skadeperioden.

- Det har jag ju, men samtidigt vill jag få bort smärtan. Jag vill att det inte ska göra ont längre. Men jag har gått igenom det tuffaste, det var ju i början. Det gäller bara att ha tålamod, avslutar Olsson.

Publicerad 2015-03-20 kl 18:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå