Olympiakos vann historisk cupfinal mot AEK

Andra ligor och cuper

Olympiakos är grekiska cupmästare efter en makalös straffläggning i finalen mot AEK

Daniel Majstorovics AEK Aten förlorade cupfinalen mot Olympiakos efter en händelserik match. Efter bara åtta minuter ledde AEK med 2-0 efter dubbla mål från Ismael Blanco. Blackburnlånet Matt Derbyshire reducerade sedan i början av den andra halvleken och brassen Dudu kvitterade efter 70 minuters spel. Nacho Scocco såg ut att skjuta segern till AEK när han satte 3-2 på stopptid. Men i den sjätte stopptidsminuten kvitterade Derbyshire med sitt andra mål, och sköt matchen till förlänging.

Där tog Olympiakos ledningen med 4-3 efter mål från Luciano Galletti. Men målskytten tog av sig tröjan för att fira målet. Det gav ett andra gult kort och tidig dusch för Galletti.

Även Avraam Papadopoulos visades ut för Olympiakos och AEK utnyttjade möjligheten och kvitterade, återigen genom Scocco.

Matchen gick till straffar och dramatiken var inte över. Matchen slutade 19-18 efter att Olympikosmålvakten Antonis Nikopolidis först räddat en straff från Aguston Pelletieri och sedan själv skjutit mål.

Olympiakos vann cupen för 24:e gången i historien.

Publicerad 2009-05-02 kl 23:59