Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Oscar Wendt kan lämna FCK redan i vinter – intresse från La Liga, Serie A och Bundesliga

Oscar Wendt lämnar FC Köpenhamn senast nästa sommar. Men landslagsbacken kan flytta redan i vinter. Det hänger delvis på om FCK tar sig till slutspel i Champions League.

FC Köpenhamn är på väg mot slutspel i Champions League. Just nu ligger laget tvåa i gruppen efter Barcelona på sex poäng (Barca har sju). Med hälften av gruppspelsmatcherna avklarade är marginalen ner till trean Rubon Kazan fyra pinnar. Det talar för att Oscar Wendt blir kvar i klubben.

Vänsterbacken har ett kontrakt som går ut till sommaren och han har tidigare sagt att det är hans sista kontrakt med klubben. Vill FCK ha betalt över huvudtaget är det alltså i januari man måste sälja. Wendts agent Niclas Jensen menar att Champions League är en faktor som spelar roll.
- Det är väldigt svårt att säga om han flyttar i vinter eller i sommar. Det handlar ju också om huruvida FCK tar sig vidare från gruppspelet i Champions League. Det spelar roll. Men det är så många faktorer som spelar in där så att det är för tidigt att lägga kraft på att fundera över hur det blir, säger han till fotbollskanalen.se.

Han berättar också att höstens sensationellt bra prestationer för FC Köpenhamn fått flera klubbar att öppna ögonen för Wendt.
- Det är ju logiskt i och med att det är hans sista säsong på kontraktet och klubben har ju en jättebra sejour i Champions League och i ligan. Då är det många bra klubbar som blir intresserade.

Vad rör det sig om för klubbar?
- Det är många olika klubbar från olika ligor, men i somras var det seriöst intresse från Italien, Spanien och Tyskland, berättar Jensen.

Bologna förhandlade med FC Köpenhamn i somras och det är främst italienska klubbar som varit aktiva. Roma har visat intresse, enligt Corriere dello Sport och redan i januari kunde fotbollskanalen.se avslöja att Juventus noggrant bevakade svensken.
- Han känner att han vill ta nästa steg rent ligamässigt och det stämmer ju bra överens med de ligorna som vi snackar om nu. Samtidigt så tänker han mer på spelet i Köpenhamn nu. Laget har många viktiga och intressanta matcher just nu, konstaterar Jensen.

Publicerad 2010-10-25 kl 11:38
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons